Весић: Са француским индустријалцима о новим инвестицијама

Нема коментара Share:

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да је српска делегација у Паризу, коју чине и министар финансија Синиша Мали и министар саобраћаја Томислав Момировић, разговарала са представницима Удружења француских индустријалаца (MEDEF) о новим могућностима инвестирања у Београд.

– Српска делегација је првог дана посете званично примљена у MEDEF, Удружење француских индустријалаца које окупља највеће компаније те земље, где смо разговарали о новим могућностима инвестирања у Београд – рекао је Весић Танјугу.

Саговорнике је, каже, упознао са инвестицијама које француске компаније реализују у Београду, попут „Суеза”, „Вансија”, „Алстома”.

Разговарало се, навео је Весић, о могућностима за нове инвестиције у инфраструктуру, проширењу БГ воза, учешћу у другој фази фабрике за прераду отпадних вода у Великом селу, могућностима инвестирања у трамвајски систем, који ће бити проширен за нових 27 километара трамвајске мреже.

– Веома сам срећан зато што се на састанку показало да су француске компаније заинтересоване за инвестирање у Београд, који је постао дестинација у коју велике европске компаније желе да улажу – рекао је Весић.

Додао је да компаније, чији су представници присуствовали састанку, запошљавају десетине хиљада људи и спадају у најмоћније европске компаније.

– То показује да је политика коју води Србија, председник Александар Вучић исправна, а да је Србија постала атрактивна за инвестирање и да не постоји ниједна велика европска компанија која не жели да ради у Србији. Састанак је показао колико је Србија успешна – рекао је Весић.

Српска делегација од јуче борави у посети Паризу.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Партнери из „Алстома” представили дизајн вагона за београдски метро

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *