Весић: Град Београд је био у обавези да се одужи Благоју Јововићу

Нема коментара Share:

17.02.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић угостио је данас Марију Јововић, ћерку Благоја Јововића који je смртно ранио усташког поглавника Анту Павелића 1957. године у Буенос Аиресу.

Најближи сродници Благоја Јовића обишли су данас улицу у Земуну која носи његово име и одали почаст борцу Југословенске војске у отаџбини и атентатору на једног од највећих ратних злочинаца Другог светског рата.

Весић је истакао да је данас имао велику част да угости Марију Јововић са сродницима.

– Имао сам велику част да Марији Јововић захвалим на ономе што је учинио њен отац. Благоје Јововић је урадио један од најважнијих и уједно најхрабријих чинова у историји нашег народа, када је 1957. године смртно ранио највећег зликовца српског народа и човека који одговоран за стотине хиљада мртвих – указао је Весић.

Подсетио је да се деценијама није знало ко је херој који је смртно ранио Анту Павелића.

– Хвала богу, сазнали смо крајем 20. века. Била је то прилика али и обавеза да се Град Београд одужи овом великом хероју, због чега једна од улица у Земуну носи име Благоја Јововића – навео је заменик градоначелника.

Весић је на пријему у Старом двору Марији Јововић поклонио урамљену таблу са именом њеног оца.

– Сигуран сам да ће Марија и њена породица ову таблу чувати на посебном месту, јер она је доказ да ће то што је Благоје урадио остати заувек упамћено. Као народ треба да се сећамо важних догађаја из своје историје, али и својих хероја. Благоје Јововић треба да буде пример млађим генерацијама како се воли и чува отаџбина, без обзира на то колико сте далеко од ње – указао је Весић.

Марија Јововић је заменику градоначелника поклонила фотографију Благоја Јововића која ће, према Весићевим речима, бити чувана у Музеју града Београда.

Захвалила је Граду Београду што је на овај начин одао поштовање њеном оцу. За мене и моју породицу је данас велики дан, истакла је Марија Јововић.

Догађају су присуствовали помоћници градоначелника Андреја Младеновић и Александар Марковић, као и председник општине Земун Гаврило Ковачевић.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

„Зимска кампања” добровољног давалаштва крви и следеће недеље

Следећа вест

Започета последња фаза реконструкције Скадарлије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *