Горан Весић честитао избор новом патријарху Порфирију

Нема коментара Share:

18.02.2021.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић честитао је на свом Фејсбук профилу митрополиту Порфирију избор за новог патријарха Српске православне цркве.

– Ваша Светости, искрено ме је обрадовала вест о вашем избору за 46. архиепископа пећког, митрополита београдско-карловачког и патријарха српског. Вашим избором за патријарха Сабор епископа наше Цркве указао вам је велико поштовање, а указана вам је и Божја наклоност која се у историји указивала само ретким и одабраним појединцима – написао је Весић.

Он је нагласио да бити српски патријарх никада није било лако и изразио мишљење да неће бити лако ни сада.

– Искушења пред којима се наш народ и његова Црква налазе, готово увек наизглед превазилазе наше људске способности, али нам никад није мањкало посвећених људи који се нису бојали да се ухвате у коштац са свим изазовима и искушењима са којима се суочавају наш народ и Црква. Дубоко верујем да ћете ви успети да изнесете тај тежак крст и да ћете мудро руководити кормилом наше Српске православне цркве. Знајући колико сте до сада и као монах и као митрополит учинили за Цркву и наш народ, заиста немам ни најмању сумњу да ћете и као патријарх бити на висини повереног вам задатка од Цркве, и од Бога и од народа. У име Града Београда и у своје лично име желим вам да истрајете у посвећености нашој Цркви и народу, уверен да сте достојни трона Светог Саве и свих пећких патријараха. На многаја љета Ваша Светости. Аксиос – стоји у честитки Горана Весића.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Зоран Радојичић у посети општини Лазаревац

Следећа вест

„Зимска кампања” добровољног давалаштва крви и следеће недеље

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *