Градоначелник Зоран Радојичић у посети општини Лазаревац

Нема коментара Share:

18.02.2021.
Градоначелник Београд проф. др Зоран Радојичић обишао је данас Лазаревац, где је са руководством ове општине разговарао о актуелним и планираним пројектима. Он је том приликом подсетио да већ три недеље са представницима Града обилази градске и приградске општине, с циљем унапређења сарадње.

– Потребно је да решавамо текуће проблеме, да реализујемо започете пројекте и покренемо предвиђене. До сада смо обишли шест београдских општина и показало се да је добро да на састанку имате представнике надлежних секретаријата и градских јавних предузећа, а са друге стране представнике општина – указао је Радојичић.

Он је истакао да је од 2013. године у општини Лазаревац урађено 227 километара путева, 50 километара водоводне и 25 километара канализационе мреже.

– Завршена је изградња породилишта и дневног боравка за децу са сметњама у развоју. Реализација та два пројекта показује наш однос према основним потребама становништва. За Дом здравља је набављен дигитални рендген апарат, који значајно мање зрачи кориснике – навео је први човек престонице.

Најавио је реализацију десет пројеката у лазаревачкој општини, који се изводе путем Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда. Вредност тих пројеката, како је истакао, износи око две и по милијарде динара.

– Очекује се завршетак реконструкције Улице Јанка Стајчића. Припрема се пројектно-техничка документација за реализацију дела пројекта за изградњу водоводне и канализационе мреже у вредности од 550 и 300 милиона динара. Завршетак тог посла се очекује до средине године, док је до краја 2021. предвиђен почетак изградње водоводне и канализационе мреже, које су од изузетног значаја за Лазаревац и околна села – најавио је Радојичић.

Он је подсетио да је расписан тендер за реконструкцију главног трга. Осим уређења трга, који ће бити знатно лепши и функционалнији, започињемо решавање питања паркинг простора у центру Лазаревца изградњом подземне гараже, истакао је градоначелник.

Разговарало се и о питању унапређења екологије, рекао је Радојичић и најавио изградњу три фабрике за прераду отпадних вода у тој општини.

– Причали смо о унапређењу саобраћајне комуникације са Београдом. БГ воз је направио искорак у том правцу и сада је потребно само 55 минута да се из Лазаревца стигне до центра престонице. Такође је значајан и пројекат изградње кружног тока на Очаги, као и решавање питања аутобуске станице и изградње велетржнице. Значајан је и пројекат изградње спортске сале за ученике средње техничке школе, али и преуређење Спомен-костурнице у музејски комплекс – навео је Радојичић.

На свим тим пројектима види се добра сарадња Републике, Града и Општине што је, према речима градоначелника, кључно у њиховој реализацији, а на корист суграђана.

Председник општине Лазаревац Бојан Стевић рекао је да је данас одржан веома важан састанак са градоначелником на тему пројеката на територији општине Лазаревац.

– Пројекти изградње нове инфраструктуре, канализационе и водоводне мреже побољшаће квалитет живота становника ове општине. Дотакли смо се и тема капиталних пројеката као што су изградња фабрике за пречишћавање отпадних вода и решавање проблема одвијања физичке наставе Техничке школе „Колубара” и гимназије. Такође, у плану је и изградња пијаце. Лазаревац има пуну подршку Града Београда за кључне пројекте још од 2014. године, а данашња посета градоначелника то и потврђује – изјавио је Стевић.

Он је додао да се очекује да ће се ускоро приступити реализацији и да ће се обићи бројна градилишта у овој општини, а пре свега Улица Јанка Стајчића и трг са подземном гаражом, за који је већ расписана јавна набавка.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник присуствовао седници Одбора за дијаспору и Србе у региону

Следећа вест

Горан Весић честитао избор новом патријарху Порфирију

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *