Радојичић: Београд се развија упркос пандемији

Нема коментара Share:

19.02.2021.
Београд одржава континуитет вакцинисања јер су људи свесни њеног значаја и поносан сам како то код нас изгледа у односу на друге земље у свету, истакао је градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић, гостујући на ТВ Хепи.

– Масовна вакцинација у Београду обавља се на три пункта, у халама 3. и 11. Београдског сајма као и у хали „Белекспо” на Новом Београду. Вакцинисање се обавља и у београдским домовима здравља и јуче је вакцинисано више од 20.000 људи што говори о доброј организацији. Када говоримо о контролама, на терену је око 400 комуналних милицајаца у три смене, они обављају појачане контроле и за протеклих пет месеци исконтролисано је 35.000 објеката а написано 1.200 казни. Суштина није у казнама већ у свести појединаца и морамо стално подсећати људе да се не смеју опуштати, јер је ипак прерано, борба још увек траје јер пандемија има своју динамику – казао је Радојичић, подсетивши да је вакцинисање једини начин да се изборимо са вирусом.

Говорећи о спровођењу градских инфраструктурних пројеката, Радојичић је истакао да сви велики пројекти напредују.

– Расте Београд на води, имамо обилазницу коју смо чекали 50 година, радимо на канализацији, ту је фабрика отпадних вода у Великом селу са инвестицијом од 270 милиона динара. Ту су и пројекти Хитне помоћи, Филхармоније, болница и без обзира на тешку ситуацију изазвану пандемијом сви ти пројекти се настављају – казао је градоначелник.

Он је истакао да се ради и на планирању простора Тиршове 2 и да ће то бити пројекат који ће бити на понос Београда.

Радојичић је истакао да редовно обилази београдске општине и да је јуче обишао општину Лазаревац која је постигла веома добре резултате.

– Они су у претходном периоду урадили 227 километара путева и 50 километара водовода, 25 километара канализације и желе да наставе своје пројекте. Заједно са њима урадили смо породилиште у Лазаревцу, дневни боравак за децу са посебним потребама а планира се и галерија, музеј у оквиру спомен-костурнице, као и спортска сала за децу у Техничкој гимназији – рекао је Радојичић.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Уплата првог квартала годишњег пореза на имовину за 2021. годину

Следећа вест

ГСП „Београд”: За десет електричних аутобуса прихваћена понуда која испуњава законске услове

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *