Расписан конкурс за ученичке и студентске стипендије

Нема коментара Share:

19.02.2021.
Конкурс за доделу стипендија Града Београда најбољим ученицима и студентима расписан је данас, а рок за достављање пријава је наредних 15 дана, рекао је градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

– Настављамо са подршком ученицима и студентима којима је то потребно. Стипендије за ученике и студенте са инвалидитетом су додељене крајем прошле године у износу од 4,6 милиона динара, а ово је други део конкурса којим ћемо доделити још 146 стипендија у вредности од 16,8 милиона динара – рекао је Гак.

Он је објаснио да је ове године као новина уведен и критеријум социјално-економског статуса породице ученика и студената, с обзиром на то због вируса корона нису одржавана школска такмичења која су се свих претходних година бодовала на конкурсу.

– На тај начин смо осигурали да новац Града Београда буде подршка у даљем образовању онима којима је овај вид помоћи најпотребнији – рекао је Гак.

Након завршетка конкурса доделиће се 35 стипендија ученицима средњих школа (30 стипендија ученицима гимназија и средњих стручних школа, пет стипендија ученицима уметничких школа) и 111 стипендија студентима високошколских установа (59 стипендија студентима природно-математичког усмерења, 39 стипендија студентима друштвено-хуманистичког усмерења и 13 стипендија студентима уметничког усмерења).

Ученици средњих школа добијају 10 хиљада динара месечно, док стипендија за студенте износи 12 хиљада динара и исплаћује се у десет једнаких месечних рата.

Детаљи конкурса, начин и адреса за слање пријава објављени су на сајту Града Београда.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Град Београд ће гласати против сваке одлуке о скраћењу радног времена

Следећа вест

Никола Никодијевић упутио честитку новом патријарху

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *