Весић: Град Београд ће гласати против сваке одлуке о скраћењу радног времена

Нема коментара Share:

19.02.2021.
Морамо истовремено да чувамо здравље грађана, економију и радна места јер треба да размишљамо и о будућности земље. Зато ће Град Београд гласати против одлуке да се скрати радно време угоститељских објеката, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић гостујући на ТВ Стидио Б.

Он је истакао да је број заражених повећан јер се људи опусте после прве дозе вакцине, додајући да се то десило и у Израелу.

– У овом случају важна је индивидуална одговорност људи. Не прихватам причу да ће проблеме решити скраћење радног времена кафића, односно да уместо до 18 раде до 20 часова. Људи могу да се заразе и раније, у 16 или 17 часова. Уколико радно време буде скраћено, више ће људи у том времену бити у затвореном простору. Није важно да ли ресторан ради до 20 часова или до  21 час, суштина је да се мере поштују – истакао је Весић.

Он је додао да су угоститељски објекти који нису поштовали мере затворени, из разлога јер је или превише људи боравило на малом простору или су објекти радили ван радног времена.

Немојмо да доносимо „алиби” одлуке које не доносе резултате. Боље је да се онда затворе сви угоститељски објекти. Не можемо сву одговорност да пребацимо на угоститеље, у смислу да су они криви за све. Када угоститељима скратите радно време, укинули сте им једну смену, а у угоститељству ради 40.000 људи. На тај начин оставили сте њих барем 15.000 без посла, те многе породице остају без примања. Зато не дозвољавам да се у Београду укину радна места јер је Град Београд урадио све да се заштити здравље Београђана. Обезбедили смо довољно вакцина и опреме за медицинске раднике. Систем добро функционише и свако ко жели може да се вакцинише – нагласио је заменик градоначелника.

Он је додао да је после вакцинације, поготово прве дозе вакцине, велика индивидуална одговорност људи и нагласио да се слаже да треба кажњавати оне који не поштују мере.

– Морамо да научимо да сами једни друге штитимо. Зато решење није скраћење радног времена кафића и ресторана, јер такве одлуке не доносе никаква решења. Град Београд ће гласати против сваке одлуке о скраћењу радног времена, а не знам да ли ћемо бити прегласани. Поштујем лекаре и њихову жељу да имамо што мање заражених, али живот не може да стане због тога – истакао је Весић.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Постављена још једна рампа за лакше кретање особа са инвалидитетом

Следећа вест

Расписан конкурс за ученичке и студентске стипендије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *