Велика неодговорност дела суграђана у претходна четири дана

Нема коментара Share:

17.02.2021.
Помоћник градоначелника Андреја Младеновић изјавио је данас за ТВ Пинк да су заједничке екипе Комуналне милиције, Туристичке и Тржишне инспекције у претходна четири дана обишле 366 објеката и том приликом издале више прекршајних налога, док је сама Комунална милиција проверила 639 угоститељских објеката.

– Петак и субота су били критични дани, а на једну журку у центру Београда је дошло више од хиљаду људи. Претходна два дана су прошла са неколико прекорачења радног времена. Наше службе су организовано поступале и обилазиле терен, а овај период дефинитвно није нешто чиме бисмо могли да се похвалимо. Неодговорност је превелика, а људи који су били на тим журкама очигледно нису свесни да таквим поступцима шире заразу – рекао је Младеновић.

Према његовим речима, ограничења и забране које су на снази нису ригорозне, а Град Београд се труди да се радно време угоститељских објеката и тржних центара продужи за неколико сати. Апеловао је да власници ових објеката поштују мере јер ће казне бити ригорозне.

– Надлежно тужилаштво је брзо реаговало, а они који су мере прекршили, брзо су кажњени. Организација имунизације је на завидном нивоу и до сада је вакцинисано готово милион људи. С друге стране, неодговорним понашањем и кршењем мера угрожавамо читав систем и у опасности смо да сав труд „бацимо у воду”. Мислим да медији треба да апелују на дозу стрпљења и одговорности оних који намеравају да организују овакав вид забава. Наставићемо са ригорозним контролама и надам се да нећемо имати пуно посла у наредном периоду – закључио је Младеновић.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић Нови власник зграде БИГЗ-а завршиће реконструкцију за 18 месеци

Следећа вест

Радојичић: Постављена још једна рампа за лакше кретање особа са инвалидитетом

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *