Весић Нови власник зграде БИГЗ-а завршиће реконструкцију за 18 месеци

Нема коментара Share:

18.02.2021.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић потврдио је гостујући у Београдској хроници да је компанија „Marera properties” данас обавестила Град Београд да је купила зграду БИГЗ-а.

Честитао је новом власнику овог здања и напоменуо да је поменута компанија зграду купила од приватног лица, а не од државе, тако да нису познати финансијски детаљи.

– У питању је веома добар инвеститор који послује у Београду, а до сада су у нашем граду изградили око 150.000 квадратних метара. Компанија „Marera properties” наставља са инвестицијама, будући да је купила и „Београђанку”, зграду „Бека”, зграду преко пута „Шуматовца”, као и здање које се налази непосредно поред зграде Општине Звездара – рекао је Весић.

Према његовим речима, већ сутра би требало да почну припремни радови на згради БИГЗ-а, који ће се одвијати у сарадњи са Заводом за заштиту споменика културе града Београда, будући да је зграда споменик културе.

– Ова компанија увелико припрема пројекат реконструкције и за 18 месеци здање БИГЗ-а ће бити реконструисано. Фасада ће бити обновљена, а сигурно да је у питању једна од најлепших зграда у Београду. Зграда БИГЗ-а представља модерну и читав архитектонски талас који је био актуелан пре Другог светског рата и веома је важно да буде обновљена, а сигуран сам да ће људи из компаније „Marera properties” посао урадити како би требало. Тако ће коначно бити решен проблем станара суседних зграда због буке, који нажалост нисмо могли да решимо, али ће сада то постати прошлост, а зграда БИГЗ-а ће постати пословна зграда којом ћемо се поносити – поручио је Весић.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Од сутра се гаси декоративна јавна расвета у Београду

Следећа вест

Велика неодговорност дела суграђана у претходна четири дана

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *