Градоначелник присуствовао седници Одбора за дијаспору и Србе у региону

Нема коментара Share:

Одбор за дијаспору и Србе у региону одржао је јуче у Народној скупштини седницу на којој је разматрано стање српске заједнице у Републици Хрватској, с посебним освртом на последице изазване земљотресом и значај помоћи Републике Србије у санирању тих последица. Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић присуствовао је седници на позив председника Одбора за дијаспору и Србе у региону Милимира Вујадиновића.

– На седници смо разматрали значај помоћи коју Србија упућује Хрватској како би у што већој мери биле саниране последице разорног земљотреса који је недавно погодио наше суседе – рекао је градоначелник.

Радојичић је подсетио да је Град Београд један од највећих донатора, наводећи да је сто хиљада евра упућено за куповину контејнера за смештај људи који су погођени овом природном катастрофом. Додао је и да је Република Србија уплатила милион евра Хрватској за санацију последица земљотреса.

– Поносан сам на одговорну политику Републике Србије, на челу са председником Вучићем, као и на недвосмислену опредељеност Града Београда да одговорно поступа у временима великих криза које су нас задесиле. Епидемија је сама по себи велика криза с којом се суочавамо, а земљотрес је велика катастрофа која је нажалост погодила Хрватску и суочила нас са још већим изазовима. Досадашња помоћ упућена Републици Хрватској је још већи подстрек за помоћ и сарадњу, те ћу се и лично заложити да се процес настави у конструктивном правцу – закључио је градоначелник.

Седници су присуствовали представници Срба из Хрватске, који су представили ситуацију тј. непосредне изазове с којима се суочавају грађани погођени земљотресом. Истакли су важност помоћи свих органа Републике Србије, како Србима тако и свим грађанима Републике Хрватске.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Радојичић примио хероје који су из пожара спасили три живота

Следећа вест

Весић: Рукавишњиков ће радити парк у Београду

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *