Градоначелник Радојичић примио хероје који су из пожара спасили три живота

Нема коментара Share:

17.02.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић примио је данас у Старом двору Бојана Ивковића и Милана Јанковића, који су 2. фебруара из пожара у Брдовитој улици 12 на Чукарици спасили мајку и два сина.

– Не могу речима да објасним и апсолутно сам импресиониран подвигом ових младих људи. Када уђете у ватрену стихију на само пар минута и под адреналином покушате неком да помогнете, врло често су то рефлексне реакције и не можете себе у потпуности да контролишете. Али њих двојица су 45 минута у диму и пламену тражили два дечака и на крају их нашли без свести, изнели из зграде и на тај начин им спасили животе – истакао је Радојичић.

Он је додао да су и мајка и два дечака после тога десетак дана били на интензивној нези у болници, где су се лекари борили за њихове животе.

– Милан и Бојан су повређене тражили у пламену 45 минута, ризикујући тако свој живот, али су успели да их спасу. Недостају речи да се тако нешто опише, а у медијском простору недостаје ових пар минута да причамо о њима и да скренемо пажњу на то да постоје толико храбри људи у нашем граду – навео је градоначелник.

Он је истакао да му је важно и то што су њихове комшије препознале колики је то подвиг и да су сви поносни на њих.

– Управо су комшије инсистирале да треба да се видимо и причамо на овај начин, те да јавности скренемо пажњу на то да имамо такве суграђане. Свака вам част – истакао је на крају Радојичић обраћајући се двојици скромних хероја и додао да ће им Град Београд дати пригодне поклоне, али да је то скромно и мало за оно што су они урадили.

Говорећи о овом подвигу, Милан Јанковић је рекао да када неко други исприча ову причу она делује и звучи другачије него посматрана из његовог угла.

– Нисмо имали представу да је ситуација била толико тешка и озбиљна, али најбитније је да су они добро. Мислим да би свако, када би се нашао у таквој ситуацији, поступио на исти начин – истакао је Милан Јанковић.

Бојан Ивковић је поновио да се у том тренутку не размишља много већ једноставно уђете и покушавате да спасете нечији живот.

– Тек када смо постали свесни ситуације и када су нам људи испричали шта смо урадили, схватили смо каквој опасности смо се изложили – рекао је Бојан Ивковић.

Подвиг ових младих људи током претходних дана препознао је и председник општине Чукарица Срђан Коларић, који им је доделио захвалнице.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Инспектори зауставили живу музику и испразнили локал у стамбеној згради на Новом Београду

Следећа вест

Градоначелник присуствовао седници Одбора за дијаспору и Србе у региону

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *