Нови систем јавног осветљења у делу Скадарске улице

Нема коментара Share:

18.02.2021.
Директор Јавног комуналног предузећа „Јавно осветљење” Александар Цинцар Попоски најавио је да је почела демонтажа постојећих стубова јавне расвете у делу Скадарске улице, од Симине до Страхињића Бана, који су дотрајали, застарели, неекономични и неефикасни.

– Из средишњег дела Скадарске улице биће уклоњена 24 стуба данас и сутра, када ће почети и ископавање рова и постављење каблова нових електроинсталација. На овај начин ћемо искористити реконструкцију Скадарске улице да бисмо у потпуности урадили постављање новог система јавног и декоративног осветљења на овој локацији – рекао је Цинцар Попоски.

Он је прецизирао да су инсталације старе више од четири деценије, а стубови су нешто млађи.

– Приликом избора стубова трудили смо се да испратимо рустичан изглед. Ипак, реч је о новим стубовима и новој енергетски ефикасној ЛЕД расвети, иако изгледају као претходни – прецизирао је Цинцар Попоски.

У сарадњи са извођачима који раде калдрму, тачније када ти радови буду завршени, у складу са нивелацијом калдрме урадиће се темељи стубова, а након тога поставиће се и нови стубови. Стара расвета биће репарисана, додао је он, а оно што буде могуће употребиће се за поправку или замену сличних стубова у Кнез Михаиловој или на Калемегдану.

У зависности од осталих извођача, очекује се да током маја буду завршени и ови радови, најавио је Цинцар Попоски.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Одржан састанак представника Града Београда и Министарства просвете о набавци таблета и бесплатних дигиталних уџбеника

Следећа вест

Инспектори зауставили живу музику и испразнили локал у стамбеној згради на Новом Београду

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *