Радојичић: Постављена још једна рампа за лакше кретање особа са инвалидитетом

Нема коментара Share:

16.02.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић истакао је да је у оквиру пројекта „Београд без баријера” на Новом Београду постављена још једна рампа за лакше кретање особа са инвалидитетом.

Он је додао да Град Београд жели да особама са инвалидитетом омогући да лакше остваре своје потенцијале.

– Од 2015. године постављено је око 500 рампи, а само прошле године постављене су 72 рампе у вредности од 20 милиона динара. Планирамо да и ове године наставимо истом динамиком са ЈП „Градско стамбено”, које у својој надлежности има скоро 14 хиљада зграда. Важно је да наставимо да реализујемо пројекат „Београд без баријера” и да свим људима који имају инвалидитет на овај начин омогућимо лакши живот. Осим њих, и старијим особама и људима са малом децом ће ова рампа доста олакшати кретање – рекао је први човек престонице.

Он је нагласио да је Град Београд путем службе главног градског урбанисте расписао јавни позив, да уколико људи на јавним градским површинама виде препреке за кретање особа са инвалидитетом, могу да дају предлог за решавање тих препрека и проблема.

– Очекујемо да када буду стигли сви захтеви припремимо идејно решење и пројектну документацију, тако да следеће године започнемо реализацију тог дела пројекта. На тај начин ћемо шири центар града још више прилагодити особама са инвалидитетом и створити боље услове за њих. За развој једног града и друштва битни чиниоци са једне стране јесу економски параметри, док са друге стране можда и важнији параметар јесте како се односимо према особама којима је потребна помоћ и подршка – закључио је Радојичић.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Велика неодговорност дела суграђана у претходна четири дана

Следећа вест

Радојичић обишао радове на тргу у оквиру пешачке зоне у Лазаревцу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *