Градоначелник Радојичић упутио телеграм саучешћа поводом смрти градоначелника Загреба Милана Бандића

Нема коментара Share:
Градоначелник Радојичић упутио телеграм саучешћа поводом смрти градоначелника Загреба Милана Бандића

28.02.2021.
Поводом смрти градоначелника Загреба Милана Бандића, градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић упутио је данас телеграм саучешћа Управи Града Загреба.

– Изражавам најдубље саучешће најпре породици, али и свим грађанима Загреба, као и целој Управи Града Загреба поводом изненадне смрти мог драгог колеге, градоначелника Милана Бандића. 

Имао сам то задовољство и част да са градоначелником Бандићем сарађујем и размењујем позитивна искуства, на добробит грађана оба града.  

Маратонац, штавише ултрамаратонац како у политици тако и омиљеној спортској дисциплини, размишљао је и делао на дуге стазе. Имао је визије које је успешно остваривао, пре свега мислећи на оне који су му толико пута поверили да брине о Загребу. Загреб је током његовог мандата пролазио кроз бројне изазове, а он је увек био ту и борио се за добробит свих грађана. Ипак, у најтежој, личној битки са болешћу, нажалост, није успео да победи. 

Београд и Загреб спајају не само ауто-пут и заједничка историја већ и привреда, култура, уметност, спорт и све друге делатности, али пре свега људи. Људи као што је био Милан Бандић стварају везе и односе и због тога данас и Београд жали за њим. 

Памтићемо градоначелника Бандића као човека који је био доследан највишим принципима, константно на услузи грађанима Загреба, и верујем да ће његов град и у будућности бити управо онакав каквим га је он замишљао и својим радом стварао – каже се у телеграму саучешћа градоначелника Београда.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Поштовање мера кључно за сузбијање пандемије

Следећа вест

Београд вечерас светли бојама које симболишу Међународни дан оболелих од ретких болести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *