Весић: На Београдском сајму данас вакцинација хиљаду возача ГСП-а

Нема коментара Share:

28.02.2021.
Хиљаду возача запослених у ГСП-у вакцинисаће се данас на Београдском сајму. До сада је већ кинеску вакцину добило њих око 650, што значи да ћемо са данашњим даном имати 1.650 вакцинисаних возача од укупно 3.072, колико је запослено у нашем градском саобраћајном предузећу, поручио је заменик градоначелника Горан Весић са Београдског сајма.

Он је за РТС рекао да је око 700 возача током ових годину дана прележало корону, а нажалост троје је изгубило живот. Возачи ГСП-а су, додао је, возили и у време ванредног стања и дали велики допринос да наше друштво функционише у тим ванредним условима. 

– Град Београд је обезбедио да се приоритетно вакцинишу и радници у комуналним предузећима без којих наш град не би могао да функционише. Са задовољством могу да кажем да су са јучерашњим даном у Београду вакцинисана 272.782 лица, а ревакцинисано их је 151.645. То значи да је вакцинисано 19,59 одсто пунолетних грађана Београда, а ревакцинисано 10,89. Налазимо се на неколико дана од тога да имамо 20 одсто пунолетних грађана Београда који су вакцинисани – истакао је Весић.

Он је подсетио да у Београду живи око 350.000 људи који су старији од 65 година и додао да је путем општинских кол-центара до сада позвано око 137.000, а више од 47.000 пријављено за вакцинацију, уз њихову сагласност. 

– То су људи који се не би пријавили јер или нису знали како то да ураде или су чекали да их неко позове. Важно је рећи и да смо до места за вакцинацију превезли више од 6.000 старијих суграђана који се слабо крећу. Градска и општинске управе максимално су ангажоване да се што више грађана вакцинише и зато имамо добар резултат – рекао је заменик градоначелника.

Весић је изнео и податак да је до сада у Србији вакцинисано 921.251 лице, а ревакцинисано 511.809, а то је више од 1,4 милиона доза, те да смо на неколико дана од милионитог грађанина Србије који ће примити вакцину. 

– То говори о томе колико је ова земља успешна, јер за разлику од многих других земаља имамо вакцине захваљујући председнику Александру Вучићу и Влади Србије, који су успели да обезбеде вакцину за сваког грађанина – истакао је Весић.

Он је истакао да ће током наредне недеље бити настављено са вакцинисањем таксиста, али и око 600 касирки из супермаркета које су свакодневно изложене вирусу. 

– Упоредо са најстаријима, трудимо са да вакцинишемо оне групе суграђана који раде на пословима где су посебно угрожени. Тако су вакцинисани новинари, глумци… На тај начин показујемо колико је Београд велика породица и да, када сви заједно радимо на остваривању једног циља, наш град може да буде међу најбољима у свету – закључио је Весић.

Секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић истакла је да ће после данашње вакцинације више од 50 одсто возача ГСП-а бити вакцинисано.

– И у наредном периоду ће сваки новопријављени возач бити вакцинисан, јер су нам приоритет људи који су у свакодневном контакту са великим бројем људи. Возачи ГСП-а су радили и током ванредног стања, превозили су наше здравствене раднике и зато морамо бринути о њиховом здрављу. Ми ћемо такође и у наредном периоду бити посвећени приоритетним групама, међу којима су и најстарији. Ово је прилика да их позовемо да се и даље пријављују за имунизацију и да их подсетимо да су за њих отворени кол-центри при свим градским општинама. Они раде сваког дана од 8 до 20 часова, укључујући и викенде, а волонтери су ту да им помогну на сваки начин – рекла је Наташа Станисављевић, подсетивши да се путем кол-центара за имунизацију до сада пријавило више од 47.000 најстаријих суграђана.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Епидемиолошка ситуација је озбиљна, али треба наћи меру и омогућити да сви заједно функционишемо

Следећа вест

Никодијевић: На Сајму у Хали 3 вакцинација и „спутњиком”, а од сутра и Фајзеровом вакцином

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *