Од почетка године породиљама исплаћено 74,5 милиона динара

Нема коментара Share:

У Београду је од почетка ове године исплаћено укупно 74,5 милиона динара из градског буџета за новчана давања породиљама.

Како је за Танјуг рекла градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић, новчана давања исплаћена су за 2.801 породиљу.

Она је прецизирала је да је само у току овог месеца исплаћено више од 41,5 милиона из буџета Града Београда за 1.569 породиља.

Станисављевићева је истакла да Град све своје обавезе према породиљама исплаћује на време, без дана кашњења.

– Поносни смо што је ове године буџет градског Секретаријата за социјалну заштиту, када су у питању давања породиљама, повећан за десет одсто и износи више од 468 милиона динара – додала је Станисављевићева.

Породиље у Београду имају право на једнократно новчано давање које остварује свака породиља у износу од 10.000 динара, као и право на једнократно новчано давање незапосленим породиљама у износу од 25.000 динара које је од првог јануара ове године повећано за 5.000 динара.

Такође, право на једнократно новчано давање имају породиље за прворођено дете у износу од 10.000 динара, за другорођено дете у укупном износу од 20.000 динара, за трећерођено дете у износу од 30.000 динара и право на новчано давање породиљама за близанце у износу од 25.000 динара по детету.

Претходна вест

Никодијевић: Милан Бандић је био важан путоказ у изградњи добросуседских односа

Следећа вест

Поштовање мера кључно за сузбијање пандемије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *