Весић: Вучићев предлог о уџбеницима који морају да се пишу у Србији патриотски

Нема коментара Share:

01.03.2021.
Предлог председника Александра Вучића да уџбеници за српски језик и књижевност, историју и географију буду писани и штампани у Србији патриотски је чин усмерен на то да се сачува историјско сећање и будућност нашег народа – рекао је Горан Весић гостујући у јутарњем програму ТВ Хепи. 

– Филм „Дара из Јасеновца”, који је снимљен захваљујући подршци председника Вучића, показао је колико наше младе генерације мало знају о Јасеновцу и злочинима који су почињени над нашим народом. Откривање споменика Стефану Немањи као да је поново вратилo родоначелника наше најзначајније средњовековне династије међу Србе, који су га скоро заборавили. Зато је неопходно да уџбеници националне историје младе генерације уче о Јасеновцу, српском средњем веку, о Немањићима и другим догађајима од значаја за нашу историју – рекао је Весић и додао да ни Французи ни Немци не би допустили да им уџбенике националне историје издају странци.

Весић је поновио да ће Град Београд обезбедити таблет са бесплатним интернетом за све ученике од првог до четвртог разреда, којих је у Београду око седамдесет хиљада. 

– Град ће таблете набавити у наредних месец дана и тако ћемо дати велики допринос дигитализацији земље. Током маја, Град Београд расписаће тендер за куповину дигиталних уџбеника, тако да ће свако дете у Београду од првог до четвртог разреда имати таблет, интернет и дигиталне уџбенике. Овај пројекат ми је један од најдражих које радим у Београду, јер улагање Града Београда у таблете и дигиталне уџбенике јесте улагање у будућност наше деце и наше земље – казао је Горан Весић.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Град Београд ове године добија Стратегију за особе са инвалидитетом

Следећа вест

Весић: Викенд показао да је Београд био у праву када је био против нових рестрикција

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *