Оштећен ружичњак на Дунавском кеју

Нема коментара Share:

01.03.2021.
Јавно комунално предузеће „Зеленило – Београд” саопштило је да је из ружичњака на Дунавском кеју код СЦ „25. мај” украдено четрдесет квадратних метара декоративног и заштитног слоја. Реч је о такозваном „малчу”, који је сачињен од коре дрвета и који се поставља у леје са цвећем и око стабала. Радници су у петак поставили декоративни слој у леје на Дунавском кеју у склопу пролећних радова на одржавању зелених површина. Како је прецизирано, његова функција јесте да површини да лепши и уреднији изглед, да спречи претерано исушивање земље и појаву корова у цветним лејама. Нажалост, несавесни суграђани су из леје с ружама сакупили нови „малч” и отуђили га са јавне зелене површине за своје потребе.

Ово није усамљен случај, додали су у саопштењу, и веома често се догађа да са јавних зелених површина, које припадају свим грађанима, појединци отуђују како биљке тако и остале елементе мобилијара и опреме. Током 2020. године, са зелених површина украдено је тринаест клупа, као и 32 стабла. Такође, украдено је или оштећено око 1.500 комада расада цвећа, шибља, ружа и живе ограде. 

Када чувари и контролори зелених површина установе да је дошло до уништавања реквизита, парковског мобилијара или крађе, сачињавају пријаву против починилаца. Уколико је у питању познати починилац, пријава се шаље Комуналној инспекцији, а уколико је пријава написана против непознатог починиоца, она се упућује Полицији на даље поступање.

ЈКП „Зеленило – Београд” поново је апеловало на грађане да чувају реквизите,  парковски мобилијар, саднице и све зелене површине. 

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: У изградњу и реконструкцију тргова инвестираће се 480 милиона динара

Следећа вест

Грaдoнaчeлник Рaдojичић са руководством Oпштине Савски венац о планираним пројектима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *