Грaдoнaчeлник Рaдojичић са руководством Oпштине Савски венац о планираним пројектима

Нема коментара Share:

01.03.2021.
Грaдoнaчeлник Бeoгрaдa прoф. др Зoрaн Рaдojичић, зajeднo сa прeдстaвницимa Грaдскe упрaвe и кoмунaлних прeдузeћa, сaстao сe дaнaс сa рукoвoдствoм Oпштинe Сaвски вeнaц, штo je још један у низу дирeктних рaзгoвoрa сa чeлницимa бeoгрaдских oпштинa.

Радојичић је изјавио да је на овом радном састанку било речи о пројектима који су завршени у претходном периоду, о онима који су тренутно актуелни, али и о заједничким плановима у будућности. 

– Ово је општина у којој се пуно радило, довољно је само да говоримо о Београду на води и колико је овај пројекат утицао на ову општину и цео град. У овом тренутку у оквиру пројекта „Београд на води” ради око 2.000 радника, завршено је око 890 станова, а још 2.300 станова је тренутно у фази реализације и завршетка. Завршен је и највећи тржни центар у овом делу Европе – рекао је Радојичић.

Он је додао да је тема разговора била и реализација многобројних пројеката који се тичу свакодневног живота више од 35 хиљада грађана општине која се простире на око 1.400 хектара површине. 

– Од 2014. године до сада, на територији ове централне градске општине сређенe су 83 улице, а вредност радова је скоро милијарду динара. Када је реч о сређивању паркова и зеленила, у претходном периоду урађено је шест великих паркова и три игралишта на отвореном, а вредност радова је око 500.000 евра – подсетио је градоначелник.

Он је навео да је план да се преко Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда у следећем периоду раде три улице и један велики парк.

– Oнo штo дугo мучи стaнoвникe oвe oпштинe jeсте прoблeм пaркирaњa, a jeднa oд идeja je дa кoнцeпт „пaмeтнoг грaдa”, тaчниje увoђeњe сeнзoрa унaпрeди и учини рaциoнaлниjим oвaj сeгмeнт функциoнисaњa сaoбрaћaja. Поред тога, с обзиром на велики број туриста који посећуе ову општину, важно је радити и на побољшању чистоће, а томе у прилог говори податак да је свакодневно на терену више од 130 људи – рекао је Радојичић.

Као важан пројекат који ће се реализовати, градоначелник је навео изградњу пијаце на Сењаку, за коју се у овом тренутку припрема идејно решење.  

– Ове године почећемо са изградњом Музеја Београда, који је планиран на 17 хиљада квадратних метара, а инвестиција је вредна више од 20 милиона евра. У плану је и реконструкција Музеја афричке уметности – најавио је градоначелник.

Он је подсетио да на територији ове општине у предшколским установама има 1.890 деце, те да нема листе чекања за вртиће. Напоменуо је и то да је у претходном периоду извршена реконструкција три вртића, а да ће се урадити још три.

– Верујем да ћемо заједно радити и тако унапређивати услове живота становника ове општине – закључио је градоначелник Радојичић.

Председник општине Савски венац Милош Видовић рекао је да су главне теме састанка биле реконструкције саобраћајница, фасаде и паркинг места. 

– У претходном периоду, oпштина Савски венац је епицентар инфраструктурних радова захваљујући изградњи Београда на води и подизању споменика Стефану Немањи на новом Савском тргу. Ускоро ће бити завршена раскрсница Адмирала Гепрата и Балканске, а у току је и реконструкција фасада. Имали смо добар састанак са конкретним плановима и идејама. Одређена је динамика рада и рокови ће бити испоштовани – закључио је Видовић.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Оштећен ружичњак на Дунавском кеју

Следећа вест

Градоначелник Радојичић са амбасадором Казахстана посадио 50 нових стабала

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *