Почело уклањање објеката на траси будућег батајничког надвожњака

Нема коментара Share:
Почело уклањање објеката на траси будућег батајничког надвожњака

03.03.2021.
Уклањање објеката који се налазе на траси будућег батајничког надвожњака почело је у насељу Шангај, саопштено је из Општине Земун. 

Ова општина је по налогу Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда у кратком року урадила 44 решења за експропријацију на предметној локацији.

Изградња надвожњака у Батајници није важна само због будуће брзе пруге и унапређења квалитета железничког саобраћаја већ и због тога што ће то бити одлично решење које ће умногоме грађанима омогућити безбеднији и сигурнији пружни прелаз. 

Пројектом је предвиђена изградња бетонског надвожњака дужине око 285 метара, ширине 12,5 метара. Надвожњак ће премостити прелаз преко четири колосека брзе пруге и прелаз преко саобраћајница у насељу, налазиће се око 400 метара северно од постојећег пружног прелаза. Заједно са надвожњаком, пројектом је обухваћена реконструкција и изградња више од 1.400 метара околних саобраћајница. Изградњом надвожњака смањиће се број несрећа и инцидената на пружним прелазима на овој деоници, а биће остварен пун проток железничког и друмског саобраћаја. 

Пројекат се реализује под покровитељством Града Београда и један је од важнијих инвестиционих пројеката за општину Земун.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Продужен рок важења паркинг карте за особе са инвалидитетом до краја 2021. године

Следећа вест

Реконструисани сквер између Балканске и Милована Миловановића представља нову оазу за пешаке

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *