Вакцинисано око 1.100 возача ГСП „Београд”, наставља се вакцинација таксиста

Нема коментара Share:
Вакцинисано око 1.100 возача ГСП „Београд”, наставља се вакцинација таксиста

03.03.2021.
До сада је вакцинисано око 1.100 возача ГСП „Београд”, а пријавило се и око 300 возача приватних превозника. Када будемо добили термин и за њих ћемо организовати вакцинисање, изјавио је градски секретар за јавни превоз Јовица Васиљевић.

Он је за ТВ Студио Б нагласио да је Град послао имејл на око четири хиљаде адреса таксиста, а њих око 650 до сада се пријавило за вакцинацију.

–  Иницијативу за вакцинисање београдских таксиста дао је заменик градоначелника Горан Весић, будући да таксисти заиста раде у малом и затвореном простору, мењају им се клијенти у возилима, а често путнике морају да опомињу да ставе заштитну маску. До сада смо вакцинисали око 250 таксиста, а чекамо термин и за следећу групу. Зато их овим путем позивам да се пријаве у што већем броју јер је то у њиховом, али и интересу грађана Београда који користе њихове услуге – истакао је Васиљевић.

Он је подсетио да Град Београд мора приоритетно да вакцинише раднике комуналних служби, како би систем функционисао без прекида.

– Нама су возачи у суштини носиоци јавног превоза путника у Београду и не смемо да дозволимо да се разболевају. Исти је случај и са таксистима јер на тај начин штитимо и путнике који користе услуге јавног и такси превоза – истакао је Васиљевић.

Он је додао да је прошле недеље обављено снимање попуњености возила, те је тада извршен и увид у поштовање прописане мере ношења маски у возилима.

– На терену је утврђено да у више од 90 одсто случајева путници носе маске. Додатно смо, подразумевајући све мере које је Градски штаб за ванредне ситуације прописао, у сва возила уградили и дозере за дезинфекцију које путници могу да користе – рекао је градски секретар за јавни превоз.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Београд постигао добар резултат у вакцинацији становништва

Следећа вест

Весић: У Београду до јуче вакцинисано 20.22 одсто пунолетног становништва

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *