Град наставља са активностима на запошљавању особа са инвалидитетом и осталих рањивих категорија

Нема коментара Share:
Град наставља са активностима на запошљавању особа са инвалидитетом и осталих рањивих категорија

03.03.2021.
Градски већник Драгомир Петронијевић одржао је данас у Скупштини Града Београда састанак на тему запошљавања особа са инвалидитетом и осталих рањивих категорија становништва.

Састанку су присуствовали директор Градског центра за социјално предузетништво Миодраг Пешић, заменик директора Националне службе за запошљавање – филијале Београд Синиша Кнежевић и представници друштвено одговорних компанија: „Југоинспект”, „Геопут” и „Профи тим плус”, које су се прикључиле иницијативи запошљавања особа са инвалидитетом.

Драгомир Петронијевић је истакао даље ангажовање Града Београда у запошљавању особа са инвалидитетом реализацијом разних програма. Он је подсетио да је у том запошљавању важан и сегмент ангажовања друштвено одговорних компанија.

– Град Београд је спреман да максимално помогне око обуке и набавке неопходне опреме, како би особе са инвалидитетом лакше дошле до запослења. Показали смо ту спремност током 2013. и 2014. године када смо особе са инвалидитетом запошљавали у јавним градским предузећима и секретаријатима. Кренули смо од своје куће, поправили смо услове за те људе, који су сада међу најбољим радницима – навео је Петронијевић.

Захвалио је на заједничком деловању друштвено одговорним компанијама, као и Градском центру за социјално предузетништво и Националној служби за запошљавање – филијала Београд.

– Ово је начин како да додатно унапредимо запошљавање људи из свих рањивих категорија попут старијих грађана, жена из сигурних кућа, као и деце која излазе из домова. Град Београд и у овим компликованим условима проузрокованим пандемијом ковида-19 не одустаје у запошљавању свих Београђана, с посебном пажњом на угрожене групе становништва – закључио је Петронијевић.

Миодраг Пешић је истакао да Градски центар за социјално предузетништво услед пандемије није могао да спроводи редовне програме и обуке. Међутим, како је истакао, друштвено одговорне компаније су помогле у превазилажењу ове тешке ситуације. Истакао је да су особе са инвалидитетом радне и предане особе, које не траже социјалну помоћ, већ само шансу за запослењем.

Синиша Кнежевић је у име Националне службе за запошљавање истакао да је 2013. године на територији престонице евидентирано 110.000 незапослених лица, док их је данас 66.000. Прецизирао је да се данас на евиденцији београдске филијале налази 1.147 особа са инвалидитетом, док су прошле године запослена 833 лица.

Такође је нагласио добру сарадњу са Градом Београдом и Градским центром за социјално предузетништво у организовању низа обука и сајмова за запошљавање, као и реализацији више пројеката за осетљиве групе становништва.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Бандић је оставио свој печат у Загребу

Следећа вест

Продужен рок важења паркинг карте за особе са инвалидитетом до краја 2021. године

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *