Реконструкција раковичке Основне школе „14. октобар”

Нема коментара Share:
Реконструкција раковичке Основне школе „14. октобар”

03.03.2021.
Председник општине Раковица Милош Симић обишао је са извођачима радова Основну школу „14. октобар”, где је у току изградња просторија за продужени боравак деце, саопштено је из Општине Раковица.

Њега је у објекту ове школе у Кнежевцу примила директорка ОШ „14. октобар” Милена Одаловић. 

Председник општине Раковица Милош Симић истакао је да ће изградњом продуженог боравка бити испуњена молба великог броја родитеља, чија ће деца имати где да бораве по завршетку наставе док родитељи не заврше са послом. Симић је подсетио да је и поред смањеног буџета, Општина Раковица и ове године издвојила знатна средства за текуће одржавање раковичких школа, чиме је доказала да су јој потребе најмлађих приоритет.

Осим реконструкције просторија за продужени боравак, у току је и израда преградних зидова у учионицама, док је планирана и санација степеница. Такође, у току је реконструкција канализационе и водоводне мреже унутар школе, замена заштитне решетке на улазним вратима, а биће постављен и нови видео-надзор. Све радове финансира Општина Раковица сопственим средствима.

Након обиласка радова, председник општине Раковица је са директорком Миленом Одаловић обишао и просторије Месне заједнице „Кнежевац”, која се налази одмах поред школе.

Поред радова у ОШ „14. октобар”, недавно су завршени радови на текућем одржавању ОШ „Ђура Јакшић”, у којој је обновљена сала за физичко, врата и прозори су замењени, а учионице окречене. Планирано је да ускоро почну и радови у Музичкој школи „Даворин Јенко”.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Београд је важна инвестициона дестинација за немачке компаније

Следећа вест

Радојичић: Бандић је оставио свој печат у Загребу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *