Урађена решења за исплату новчаног давања за незапослене породиље

Нема коментара Share:
Урађена решења за исплату новчаног давања за незапослене породиље

05.03.2021.
Град Београд даје свој максимални допринос обезбеђујући финансијску подршку породиљама. Од 1. јануара ове године увећан је износ новчаног давања за незапослену породиљу, који сада износи 30.000 динара, уместо досадашњих 25.000 за свако дете рођено у једном порођају. Од почетка године поднето је 70 захтева по том основу и сва решења су урађена без дана кашњења, саопштено је из Секретаријата за социјалну заштиту. 

– Главни предуслов за повећање наталитета јесте стварање друштвене атмосфере у којој ће жене осећати да имају пуну подршку система, што се наведеним мерама и показује. Данас се сва социјална давања исплаћују на време, без дана кашњења. Настојимо да сваке године обезбедимо све боље финансијске услове, како бисмо увођењем нових права омогућили више износе новчаних давања за будуће маме. Када говоримо конкретно о незапосленим породиљама, за претходна два месеца поднето је 70 захтева, која су одмах и решена, а укупни износ исплаћених средстава за овај број породиља износи 2.100.000 динара – рекла је секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.

У 2021. години до сада је исплаћено 74.595.000 динара за помоћ породиљама. Буџет за 2021. годину који се односи на финансијску помоћ породиљама је увећан за скоро 10 одсто и износи 468.125.000 динара. Захтеве за сва новчана давања породиље могу да поднесу још док су у породилишту.

– Вођењем добре социјалне политике, новчана давања за породиље су се сваке године повећавала проширивањем обима права и услуга. Ако погледамо 2013. годину, када је из буџета издвојено 295.725.000 на име финансијске помоћи за породиље, ми смо одговорном социјалном политиком успели да повећамо буџет за скоро 200.000.000 динара, што је у односу на исплаћено у 2013. више за 58 одсто – закључила је Станисављевићева.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Београд постигао добар резултат у вакцинацији становништва

Следећа вест

Представљена „Књига о Београду” Горана Весића на руском језику

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *