Весић: Београд постигао добар резултат у вакцинацији становништва

Нема коментара Share:
Весић: Београд постигао добар резултат у вакцинацији становништва

05.03.2021.
У Београду је до синоћ вакцинисано 311.520 наших суграђана, а ревакцинисано 168.972. То значи да је вакцинисано 22,2 одсто пунолетног становништва, а ревакцинисано 12,04 одсто ове популације, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић гостујући на каналу Вести.

– Мислим да је то добар резултат и да су се грађани одазвали нашем позиву за вакцинацију. Када је реч о приоритетним групама грађана, вакцинисано је 50 одсто грађана старијих од 65 година, што показује да смо добро спровели вакцинацију. Сада нас чека друга фаза коју је најавила премијерка, а она подразумева вакцинацију свих оних људи који се из неких разлога до сада нису вакцинисали. Са директорима домова здравља и председницима приградских општина сам имао састанак и сачињене су мобилне екипе које обилазе села и које ће вакцинацију вршити на лицу места у сеоским амбулантама. Наравно, вакцинисаћемо оне који то желе, али исто тако и пријављивати људе за вакцинацију – истакао је Весић.

Он је додао да је у Београду путем кол-центара за вакцинацију пријављено више од 50.000 људи.

– Од 350.000 људи старијих од 65 година, позвали смо више од 180.000, а превезли до места за вакцинацију више од осам хиљада. Наставићемо то да чинимо јер је моја обавеза да сваки грађанин који жели да се вакцинише то и уради и зато сам срећан и поносан на резултате које смо постигли у Београду – нагласио је заменик градоначелника.

Истакао је да се борио за све људе, нарочито оне који раде за Град Београд, те су сви добили могућност да се вакцинишу.

– Због тога се и вакцинисало више од 60 одсто људи који раде у систему Града Београда. Ове недеље биће вакцинисане и касирке, јер то је занимање које запослене посебно излаже контакту са великим бројем људи. Контактирао сам са директорима трговинских ланаца и затражио спискове особа које раде на касама јер, понављам, оне су веома изложене ризику. Због тога смо организовали и вакцинацију таксиста, а трудићемо се да вакцинишемо све људе из Београда који имају жељу да приме вакцину – навео је Весић.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Формирани мобилни тимови за успешнију вакцинацију у руралним деловима општина

Следећа вест

Вакцинисано око 1.100 возача ГСП „Београд”, наставља се вакцинација таксиста

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *