Весић: Вакцинација почиње и у предузећима

Нема коментара Share:
Весић: Вакцинација почиње и у предузећима

08.03.2021.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је након састанка са представницима и секретарима удружења и привредницима у Привредној комори Србије да ће вакцинација отпочети и у предузећима.

– У великим предузећима организоваћемо вакцинацију у самим предузећима, а када су у питању мала предузећа то ће се обављати организовано преко Привредне коморе и Града Београда на пунктовима за вакцинацију. Сутра ће бити вакцинисано 650 касирки и касира, потом ћемо организовати исту акцију и за фризере и шалтерске службенике – појаснио је Весић за Београдску хронику.

Ово је данас био последњи у низу састанка у вези нове фазе имунизације у Београду, навео је Весић и додао да се вакцинација наставља на два нивоа.

– Појачаћемо вакцинацију у приградским општинама, организовали смо мобилне екипе. Данас сам имао састанак са директорима домова здравља и председницима општина. Улазимо у села, разговарамо са људима, пријављујемо их уколико то нису учинили и вакцинацију ћемо вршити на лицу места, у домовима здравља, сеоским амбулантама, на местима где је то могуће. Тамо је људима теже да дођу до места за имунизацију, она су разуђенија, негде и до 40 километара, а на нама је да дођемo до њих и да им помогнемо да се вакцинишу – истакао је Весић.

Према његовим речима, у Београду је вакцинисано више од 23 одсто грађана, а ревакцинисано више од 13 процената. 

– Убедљиво смо најбољи у Србији и поносан сам на Београђане и Београђанке који су масовно ушли у процес вакцинације. Посебно смо поносни на то што је у Београду у популацији између 65 и 74 године вакцинисано 50,39 одсто грађана, дакле сваки други, а у популацији старијој од 75 година вакцинисано је 45,46 одсто, готово половина – рекао је Весић.

Постоје само два начина да се изађе из ове кризе, или да се сви вакцинишемо или да се сви заразимо. Мислим да је боље да се сви вакцинишемо, навео је Весић и додао да ће Београд наставити са овим процесом.

– Сигуран сам да ће и убудуће Београд бити најбољи регион у Србији када је у питању вакцинација, а то значи повратак нормалном животу – закључио је Весић.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић женама које раде на пункту за вакцинацију уручио пригодне осмомартовске поклоне

Следећа вест

Формирани мобилни тимови за успешнију вакцинацију у руралним деловима општина

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *