Седница Скупштине града у петак, 12. марта

Нема коментара Share:
Седница Скупштине града у петак, 12. марта

09.03.2021.
Председник Скупштине града Никола Никодијевић сазвао је за петак, 12. март, 27. седницу Скупштине града, која ће се одржати у Сава центру.

На дневном реду седнице биће информација о стању безбедности у граду Београду, Предлог Одлуке о изменама и допуни одлуке о утврђивању обима средстава за вршење послова Града и градских општина и одређивању прихода који припадају Граду, односно градским општинама у 2021. години, као и Предлог одлуке о изменама Одлуке о буџету Града Београда за 2021. годину.

Одборници ће одлучивати и о Предлогу плана детаљне регулације локације „Моравска” – део насеља Баташево у Младеновцу, Предлогу плана детаљне регулације локације „Мали пролаз” – део насеља Међулужје у Младеновцу, Предлогу плана детаљне регулације Центра за управљање комуналним отпадом – трансфер станице у Младеновцу, као и више предлога и о изради планова детаљне регулације од значаја за развој града.

На дневном реду је Предлог одлуке о униформи и ознакама комуналних милиционара, Предлог одлуке о означавању возила и пловила и опреми Комуналне милиције, Предлог закључака о давању сагласности на план рада Секретаријата за послове комуналне милиције за 2021. годину, Предлог Одлуке о измени одлуке о јавним паркиралиштима, те Предлог одлуке о изменама одлуке о накнадама за коришћење јавних путева за територију града Београда.

Пред одборницима ће бити и Информација о потреби да се заинтересованим јединицама локалне самоуправе, јавним и јавно комуналним предузећима чији су оснивачи јединице локалне самоуправе, као и заинтересованим трећим лицима омогући коришћење модела успостављеног електронског система контроле паркирања на територији града и потреби одређивања ЈКП „Паркинг сервис” за носиоца активности, Предлог одлуке о изменама и допунама одлуке о начину, условима и критеријумима за доделу бесповратних финансијских средстава за подршку развоја предузетништва, као и Предлог програма енергетске ефикасности града Београда за период 2021–2023. године.

На дневном реду су и извештаји о раду Комисије за координацију инспекцијског надзора над пословима из изворне надлежности Града Београда, о реализацији Локалног плана управљања отпадом града Београда 2011–2020. за 2020. годину, о раду омбудсмана града Београда за 2020. годину, о раду Канцеларије за младе за 2020. годину, о раду Службе за централизоване јавне набавке за 2020. годину, као и Предлог декларације о улози функције управљања људским ресурсима у Граду Београду.

Седница Скупштине Града Београда биће одржана уз поштовање препорука Градског завода за јавно здравље Београд о превентивним мерама у циљу спречавања ширења заразне болести COVID-19.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Настављена акција „Дрво за Београд” – Градоначелник Зоран Радојичић са амбасадором Кувајта посадио педесет нових стабала

Следећа вест

Весић у Београдској задрузи угостио прваке „Њујорк сити балета”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *