Градоначелник Радојичић о будућим пројектима за Сопот

Нема коментара Share:
Градоначелник Радојичић о будућим пројектима за Сопот

09.03.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић обишао је данас општину Сопот где је са руководством Oпштине разговарао о пројектима који се раде и плановима за будућност. Састанку су присуствовали председник општине Живорад Милосављевић, као и градски секретари и представници градских комуналних предузећа.

Радојичић је после састанка истакао да је са сарадницима наставио да обилази градске општине, те да је данас било речи о темама које је председник ове општине издвојио као важне за побољшање квалитета живота њених грађана.

– Сопот је општина која има велики потенцијал, где на око 27.000 хектара живи више од 20.000 грађана, са тенденцијом повећања броја становника. Људи све више желе да живе на територији ове општине, а на тај став утицала је и пандемија вируса корона – истакао је градоначелник.

Он је подсетио да је од 2014. године до сада на територији ове општине асфалтирано око 150 километара путева, изграђено и реконструисано 95 километара водоводне мреже, изграђено пет километара канализационе мреже, реконструисано је шест школа, а завршен је и централни трг у Сопоту.

– Данас смо разговарали о актуелним пројектима који могу да се убрзају заједничким радом Републике, Града и Општине. Разговарали смо о текућим питањима у вези са осветљењем и бројним другим питањима која имају грађани, као и о томе шта је потребно урадити да би се она што брже решила. Осим тога, било је речи и о Комуналној милицији, с обзиром на то да ће се повећати број комуналних милиционера, па ће они сада бити присутнији у Сопоту. Планирано је да или у Младеновцу или Сопоту имају своју испоставу – истакао је градоначелник.

Он је најавио и да ће Секретаријат за привреду у наредном периоду расписати четири конкурса у вредности од 180 милиона динара, те да ће бити омогућена набавка сто возила за механизацију.

– С обзиром на то да се ради о општини у којој је развијена пољопривреда, која је значајна за град Београд, важно је да људи из ове општине конкуришу и на тај начин добију додатни подстицај за развој ове гране – нагласио је Радојичић.

Посебно је нагласио како је питање водоснабдевања најважније за житеље ове општине, те да ће реализацијом пројекта Макиш–Младеновац до 2024. године бити значајно побољшан квалитет живота грађана у овој општини.

– У Малој Иванчи и Трешњи ће почети радови на водоснабдевању јер се тендер завршава 10. марта и у наредних 360 дана, колико је предвиђено за радове, биће завршена водоводна мрежа у том делу Београда – навео је Радојичић.

Он је подсетио да у прeдшкoлским устaнoвaмa на територији ове општине имa 780 дeцe.

– У прeтхoднoм пeриoду изгрaђeн je вртић у Сoпoту сa 350 мeстa, кao и у Maлoм Пoжaрeвцу зa двe стoтинe дeцe, a плaн je дa и Рaљa дoбиje нoв вртић. Листe чeкaњa у oвoм трeнутку нeмa, aли сe рaзмишљa унaпрeд jeр oпштинa имa пoтeнциjaл зa рaзвoj, пa ћe имaти спрeмнe кaпaцитeтe зa смeштaj дeцe. Улaгaнo je и у вeлики брoj шкoлских oбjeкaтa, пoсeбнo у гaшeњe кoтлaрницa и прикључeњe грејања нa гaс, штo ћe бити нaстaвљeнo и у будућности – нагласио је градоначелник.

Овакви састанци су важни јер, како је рекао, шаљемо поруку да желимо равномеран развој свих општина у Београду, али потенцирамо и заједнички рад Републике, Града и Општине.

Председник општине Сопот Живорад Милосављевић је рекао да је задовољан подршком градоначелника и радом Дирекције за грађевинско земљиште.

– Град Београд жели равномерно развијање на свим подручјима и општинама. Држава улаже озбиљну своту новца када је у питању развој главног града. Отворено је много тема, а дефинитивно имамо „слуха” за проблеме грађана. Питање водоснабдевања буди наду да ће радови бити завршени у предвиђеном року. Улаже се и у изградњу инфраструктуре, као и у пољопривредну механизацију. На овај начин дајемо подршку суграђанима да остану на својим огњиштима – истакао је Милосављевић.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Усвојен већи број тачака важних за развој Београда

Следећа вест

Градоначелник Радојичић обишао важне инфраструктурне радове у Сопоту

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *