Нови парк у Алтини по савременим стандардима

Нема коментара Share:
Нови парк у Алтини по савременим стандардима

10.03.2021.
Радови на изградњи парка површине од седам хиљада квадрата у Улици Јустина Поповића у насељу Алтина, који су почели крајем јануара, одвијају се по утврђеном плану, саопштено је из Општине Земун.

Парк је пројектован као простор ограђен металном оградом који је безбедан за све кориснике и у свим временским условима. Посебан акценат дат је на јавно осветљење и отвореност простора без заклањања парковских активности, а поплочани делови парка су од неклизајућих материјала.

Модеран парковски комплекс ће имати играонице, теретану за рекреацију одраслих, простор за спортске садржаје и друштвене игре, зеленило, пешачке стазе, клупе, наткривене сетове за одмор, јавну чесму и фонтану у централном делу.

Парк је пројектован као површина са припадајућом инфраструктуром – водоводом, канализацијом, јавном расветом и системом за заливање и прање. У оквиру парковског комплекса посебно се води рачуна о несметаном кретању и приступу особама са инвалидитетом и старијим особама, као и о безбедности деце.

Пројекат за уређене нове зелене оазе у насељу Алтина покренула је Градска општина Земун у циљу урбанизације овог насеља.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Планирани радови на водоводној мрежи у Земуну

Следећа вест

Почела имунизација корисника Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *