Почела имунизација корисника Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју

Нема коментара Share:

10.03.2021.
Секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић присуствовала је данас имунизацији 53 корисника Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју у Шекспировој улици и најавила да ће у Дневном боравку „Сунце” бити вакцинисано 20 корисника. Процесом вакцинације обухваћени су корисници старији од 18 година.

Она је истакла да је до сада вакцинисано 108 корисника, те да је цео поступак организован тако да родитељи доводе своју децу у већ познато и безбедно окружење.

– Удружење „Аутизам Србија” је иницирало ову акцију и веома је важно да сви заједно учествујемо у њој и да смо координисани како би корисници у познатом окружењу у дневном боравку добили вакцину, што је најмање стресно за њих. Када је у питању процедура имунизације, целокупан план урадио је Градски завод за јавно здравље, њихов тим за имунизацију који је прописао шта је све потребно да родитељ достави како би све прошло што безбедније – нагласила је секретарка Станисављевић и додала да је јуче завршена имунизација корисника у Дневном боравку Обреновац.

Где год је потребно, организоваћемо имунизацију у сарадњи са домовима здравља, навела је Наташа Станисављевић и додала да сваки родитељ који жели да његово дете буде вакцинисано, а укључено је у услугу дневних боравака, може контактирати ову установу.

Директор Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју Петар Јорданов рекао је да се поштују све процедуре и инструкције које је прописао Кризни штаб.

– Захваљујућу Граду Београду – Секретаријату за социјалну заштиту, заједно са Градским заводом за јавно здравље договорен је план који омогућава да се корисници вакцинишу у дневним боравцима или да се организује одлазак корисника у домове здравља – нагласио је Јорданов.

Весна Петровић, председница Удружења „Аутизам Србија”, рекла је да је то удружење дало предлог надлежним институцијама како да се вакцинишу особе ометене у развоју, са аутизмом, а како би цео процес прошао што безбедније и мање стресно за децу. 

– Одушевило нас је то што смо врло брзо добили одговор и што су наши предлози прихваћени. Предложили смо да се деца са аутизмом вакцинишу у дневним боравцима јер име је то познато место, познати су им људи и када су они у питању, то је најбољи начин имунизације, јер се јако плаше лекара и белих мантила – закључила је Весна Петровић.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Нови парк у Алтини по савременим стандардима

Следећа вест

Настављена акција „Дрво за Београд” – Градоначелник Зоран Радојичић са амбасадором Кувајта посадио педесет нових стабала

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *