Настављена акција „Дрво за Београд” – Градоначелник Зоран Радојичић са амбасадором Кувајта посадио педесет нових стабала

Нема коментара Share:

10.03.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић је данас заједно са амбасадором Кувајта Јусефом Абдулсамадом симболично засадио стабло у склопу акције „Дрво за Београд”. Овог пута засађено је педесет јавора, прецизирао је градоначелник, и то на левој обали Саве, у Парку Републике Српске.

– Акција „Дрво за Београд” почела је пре више од годину дану, тачније крајем новембра 2019. године. Врло сам задовољан што са нашим пријатељима можемо да одржимо континуитет ове акције. До сада смо посадили 1.800 квалитетних садница. Са данашњих педесет садница имаћемо бројку од 1.850. Садња је могућа од последње недеље новембра до треће недеље марта, тако да ћемо још у току наредне две недеље наставити акцију, у овој нашој, сада већ другој сезони озелењавања Београда – рекао је градоначелник Радојичић.

Он је додао да је циљ акције да се до краја марта пређе број од две хиљаде засађених садница, и да се сасвим сигурно ближимо остварењу тог циља.

– Наш циљ је да Београд буде још зеленији и здравији и наравно да ћемо са нашим пријатељима и компанијама које учествују у акцији „Дрво за Београд” одржати континуитет садње. До сада смо имали 23 донаторске садње, а више од педесет компанија и различитих правних субјеката учествовало је у тим акцијама. Град Београд на овај начин даје допринос побољшању квалитета ваздуха и животне средине. Дрвеће је у градовима веома значајно јер филтрира ваздух, смањује буку, током летњих месеци смањује температуру и позитивно утиче на климу, те производи кисеоник и утиче на смањење концентрације угљен-диоксида – казао је Радојичић.

Амбасадор Кувајта Јусеф Абдулсамад је изразио задовољство што ће ове саднице бити симбол односа наше две државе. Саднице ће наставити да расту као што ће наставити да расте и сарадња између две земље и њихових престоница.

Градоначелник Радојичић је захвалио амбасадору Кувајта, нагласивши да пријатељски односи наше земље са Кувајтом трају скоро шездесет година.

– Верујем да ћемо за две године славити тај јубилеј и да је наше пријатељство из дана у дан све јаче. Ових педесет стабала ће бити симбол нашег пријатељства. Настављамо даље и ближимо се нашем циљу да Београд у будућности добије 25 посто зелених површина. То није мали задатак, али малим корацима, сасвим сигурно ћемо сви заједно достићи тај циљ – закључио је градоначелник Радојичић.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Почела имунизација корисника Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју

Следећа вест

Седница Скупштине града у петак, 12. марта

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *