Настављена акција „Дрво за Београд”

Нема коментара Share:
Настављена акција „Дрво за Београд”

11.03.2021.
У оквиру акције „Дрво за Београд” данас је у Парку Републике Српске, на левој обали Саве, посађено 19 садница смрче, чиме се обогаћује и подмлађује ниво шумског фонда.

Дејан Трипковић из Секретаријата за заштиту животне средине је рекао да је ово једна у низу акција коју спроводи Град Београд, чији су представници заједно са представницима компаније „Шнајдер електроник” данас посадили четинаре.

– Друштвена одговорност много доприноси животној средини, а оваквим акцијама поспешујемо зелени фонд Београда. Ово је шеста акција по реду, а садили смо и јасен и смрчу јер на тај начин подижемо шумски екосистем на самој обали реке и оплемењујемо цео овај парк – нагласио је Трипковић.

Данка Станојковић из компаније „Шнајдер електрик” је казала да је ова акција одговор на позив Града Београда да се додатно озелене површине које су за то намењене, а у сарадњи са „Градским зеленилом”. Ово је и леп начин да обележимо 19 година постојања наше компаније у Србији, навела је она.

Акција „Дрво за Београд” почела је пре више од годину дану, крајем новембра 2019. године, а до сада је посађено 1.850 квалитетних садница.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Према евиденцији Националне службе за запошљавање, пандемија ковида-19 није утицала на повећање броја незапослених у Београду

Следећа вест

Француски привредници веома заинтересовани за учешће у београдским развојним пројектима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *