Никодијевић: Безбедност и здравље Београђана је на првом месту

Нема коментара Share:
Никодијевић: Безбедност и здравље Београђана је на првом месту

11.03.2021.
Одборници ће на сутрашњој седници Скупштине Града Београда расправљати о безбедности у престоници, урбанистичким плановима, као и ребалансу буџета, који се доноси јер, према речима председника градског парламента Николе Никодијевића, у градском буџету има више средстава.

– С обзиром на то да постоји повећан приход и да имамо више средстава у градском буџету, имаћемо ребаланс којим ћемо део средстава расподелити на Град, а део на градске општине, односно њихове буџете – рекао је Никодијевић за Танјуг.

Прецизирао је да је повећање буџета Града 5,3 одсто, а када су у питању градске општине 16,3 одсто, односно више од 1,8 милијарди динара. Додатна средства општине ће саме искористити за реализацију пројеката, а када је у питању Град, највећи део средстава иде у путну инфраструктуру, изградњу нових саобраћајница, куповину нових возила за ГСП, обнову фасада, куповину таблета за ђаке од првог до четвртог разреда основне школе, који ће од следеће школске године имати дигиталне уџбенике.

– Улажемо у инвестициони део градског буџета и верујем да је овај буџет добро избалансиран и да ће вишак прихода на прави начин бити утрошен – истакао је Никодијевић.

Седница ће почети тачком која се тиче безбедности у граду, а Никодијевић каже да је намера Министарства унутрашњих послова, Полицијске управе за град Београд и Града Београда да одборници буду информисани о стању безбедности у главном граду јер је то, додаје, једна од веома важних тема.

Навео је да је било речи о томе да то постане тачка која ће сваке године, барем једном бити разматрана на седници градског парламента.

– Тако ће одборници имати прилике да из прве руке од министра унутрашњих послова и начелника Полицијске управе за град Београд чују информације о стању безбедности, стопи криминалитета и свим активностима које се предузимају како би безбедност грађана била на највишем могућем нивоу када је у питању главни град – рекао је Никодијевић.

Додао је да ће одборници моћи да постављају питања, дају сугестије и предлоге како би безбедност у граду била већа.

Када је реч о урбанистичким плановима, навео је да ће се пред одборницима наћи три велика плана за општину Младеновац, који дефинишу одређене јавне површине, парковске површине, паркинг простор, станицу за управљање отпадом. На седници ће бити речи и о томе да део Улице Страхињића бана, од Француске према Скадарској улици, добије име Сокак Небојше Глоговца.

– Чека нас седница са великим бројем тачака, важним темема које се тичу живота у Београду и верујем да ћемо, као и до сада, имати плодоносни рад – закључио је председник градског парламента.

Седница ће због епидемиолошких мера у борби против вируса корона бити одржана у „Сава центру”, уз поштовање препорука Градског завода за јавно здравље.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Са представницима ромских координатора одржан састанак на тему имунизације Рома

Следећа вест

Весић: Са данашњим даном у Београду ће бити вакцинисано више од 350 хиљада људи

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *