Весић: Безбедност грађана и њихова имовинска сигурност наша стална обавеза

Нема коментара Share:
Весић: Безбедност грађана и њихова имовинска сигурност наша стална обавеза

12.03.2021.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је на данашњој седници Скупштине града да је безбедност грађана сталан посао којим се бави пре свега Министарство унутрашњих послова, али да је потребна тесна сарадња с локалном самоуправом како би тај посао био обављен на прави начин. 

Весић је захвалио министру унутрашњих послова Александру Вулину и начелнику београдске полиције Веселину Милићу на њиховом присуству седници Скупштине града. 

– Чињеница да данашњој седници присуствују први људи српске и београдске полиције доказ је да имају велико поштовање према овој институцији. Иако Скупштина града нема формалних надлежности по питању безбедности, јасно је да на том задатку морамо да радимо заједно како би лична и имовинска сигурност свих грађанки и грађана била заштићена. Данас је на дневном реду Скупштине и ребаланс буџета којим ће бити обезбеђена додатна средства за заједничку борбу и већу сигурност свих грађана – рекао је Весић. 

Он је открио да ће Град Београд обезбедити средства за куповину једног патролног чамца који ће заједно користити Комунална милиција и Речна полиција. 

– Тај чамац ће бити много боље опремљен од оних које тренутно користе припадници Речне полиције и тако ћемо допринети већој сигурности на рекама. Град Београд ће такође обезбедити средства за пројектовање и изградњу још једне зграде за ватрогасну службу на Новом Београду. Осим што постоји посебна веза између Града и ватрогасаца, сигурно је да ће ватрогасне службе много лакше функционисати у Новом Београду када тамао буду стациониране, а не као сада када кроз градску гужву морају да долазе из Рузвелтове улице. Неколико пута сам о томе разговарао са министром Вулином, али и о измени одређених законских прописа којима би Град стекао могућност да додатно финансијски стимулише припаднике Полиције који раде на територији Београда. Без увреде, није исто бити полицајац у малом месту и у Београду, не само по питању обима посла већ и свих опасности које овај позив носи – додао је Весић. 

Према његовим речима, у наредних неколико година Београд ће добити свој ситуациони центар где ће се налазити контролне собе за Комуналну милицију, јавни превоз и Саобраћајну полицију. 

– Ситуациони центар ће се налазити у Блоку 42 у близини нове аутобуске станице и заузимаће површину од око 4.000 квадратних метара. Морам да похвалим сарадњу Комуналне милиције и Полицијске управе за град Београд која је беспрекорна и захваљујући којој можемо делом да растеретимо Полицију неких задатака – рекао је Весић и захвалио министру Вулину који је прихватио иницијативу да се ова тачка нађе на дневном реду данашње седнице. 

Весић је истакао да је министар Вулин прихватио иницијативу да се једном годишње организује седница посвећена безбедности, на којој ће и припадници Министарства унутрашњих послова од одборника који представљају грађане моћи из прве руке да чују све што грађане брине, а тиче се безбедности. 

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Радојичић са амбасадором САД посадио четинаре у наставку акције „Дрво за Београд”

Следећа вест

Велики број градова у Србији заинтересован за систем Око соколово

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *