Министар Вулин најавио конкурс за 170 полицајаца позорника у Београду

Нема коментара Share:
Министар Вулин најавио конкурс за 170 полицајаца позорника у Београду

12.03.2021.
Министар унутрашњих послова Алексaндар Вулин je обраћајући се одборницима Скупштине града поводом Информације o стању безбедности у граду Београду нагласио да су они представници грађана и да зато имају право да питају и предлажу, те да ће се сарадња између Града и Министарства наставити и на материјалном плану. Захвалио је Граду који је обезбедио средства за куповину једног патролног чамца, који ће заједно користити Комунална милиција и Речна полиција, рекавши да ће они учинити све да оправдају поверење грађана Београда. 

– Више од 27 одсто свих кривичних дела на територији Републике Србије изврши се у Београду. То је велика одговорност за Полицијску управу града Београда, али то су људи који се искрено боре против криминала. Статистички подаци говоре да је Београд веома сигуран град. Када у граду од два милиона становника за годину дана имате пет мафијашких обрачуна, много већи градови од Београда би вам позавидели на томе, посебно ако су та убиства разрешена. Учинићемо све да криминал сведемо на најмању могућу меру и да људима који се баве криминалним радњама покажемо да им се то не исплати ни у Београду ни у Србији – истакао је Вулин.

Он је рекао да је веома важно да се грађани Београда осећају безбедно у свом граду и да је то посао припадника Министарства унутрашњих послова. 

– Тренутно у Београду има 57 полицајаца у заједници, позорника. У току овог месеца расписаћемо конкурс за још 170 полицајаца и када завршимо све процедуре, у потпуности ћемо покрити територију Београда. Град Београд ће бити први који ће имати потпуну позорничку инфраструктуру – најавио је Вулин. 

Начелник Полицијске управе за град Београд Веселин Милић рекао је да у Београду има 17 полицијских станица, колико има и општина. У сагледавању стања безбедности, навео је да је током 2020. године на подручју Београда извршено 19.250 кривичних дела, што представља смањење у односу на 2019. годину.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Најбоља опрема и већи број комуналних милиционера

Следећа вест

Градоначелник обишао децу повређену у тешкој несрећи на Чукарици

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *