Најбоља опрема и већи број комуналних милиционера

Нема коментара Share:
Најбоља опрема и већи број комуналних милиционера

12.03.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић је на данашњој седници Скупштине града рекао да је Београд примио 98 нових комуналних милиционера, а да ће расписати конкурс за пријем још 52.

– Купићемо нове униформе за комуналне милиционере и биће најбољег квалитета, боље него што их имају у МУП-у. Хоћу да наши комунални милиционери буду најбоље опремљени. Добили су нове аутомобиле, систем „Око соколово” и добиће сви таблете који ће бити умрежени са полицијом, па ће брже сарађивати. Добиће и мераче буке ако све буде у реду са изменом Закона о буци. Моћи ће да раде заједно са полицијом и да их растерећују. Ових 98 милиционера и 52 са новог конкурса омогућиће нам да отворимо прве станице Комуналне милиције у приградским општинама. Једна станица ће покривати две приградске општине, а у будућности ћемо имати станице Комуналне милиције у свакој пригардској општини. Добиће и чамац много бољи од полиције те ћемо преузети контролу над сплавовима као Град Београд. Комуналну милицију чека много посла. Они пуне наш буџет и уводе ред у град. Нема их довољно и зато ћемо ове године показати колико нам је стало до њих – истакао је Весић.

Секретар за послове комуналне милиције Иван Дивац објаснио је да су одлуке о униформама и ознакама комуналних милиционара прилагођене Закону о Комуналној милицији и Закону о полицији. Рок од три године истиче 2. априла, до када униформе и назив морају бити промењени.

– Оно што је карактеристично за нове униформе комуналних милиционера јесте да ће доминирати светло плава боја и разликоваћемо се у потпуности од полиције и других градских служби. Боје возила Комуналне милиције променили смо у црвену да бисмо се разликовали од полиције. Новина је да смо у току прошле године увели систем за контролу непрописног паркирања „Око соколово”. Одлуком је прописнао да на сваком возилу мора бити истакнуто да се ради снимање возила. Прибавили смо сагласност Секретаријата за информисање за употребу грба града као и сагласност Министарства за локалну самоуправу и за униформе и возила. Ове измене не изискују нове трошкове, а што се тиче плана рада Секретаријата за послове Комуналне милиције јесте да је ово усаглашавање са старатешким планом који важи од 2019. до 2021.године. Ове године ћемо почети да користимо нови софтвер и нов начин издавања прекршајних налога на лицу места. Комунална милиција ће бити максимално посвећена раду на сузбијању вируса и на контроли мера које доносе кризни штаб. Такође, Градско веће је већ усвојило план рада Комуналне милиције, а Скупштина то треба да потврди – објаснио је Дивац.

На седници Скупштине града су донете одлуке о Униформи и ознакама комуналних милиционера и Боји и начину означавања возила и пловила и опреме комуналне милиције. Такође, усвојен је и закључак о давању сагласности на план рада Секретаријата за послове Kомуналне милиције Градске управе за 2021. годину.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Никодијевић: Сарадња Града Београда и МУП-а за већу безбедност грађана

Следећа вест

Министар Вулин најавио конкурс за 170 полицајаца позорника у Београду

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *