Никодијевић: Сарадња Града Београда и МУП-а за већу безбедност грађана

Нема коментара Share:
Никодијевић: Сарадња Града Београда и МУП-а за већу безбедност грађана

12.03.2021.
Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић оценио је пред данашњу седницу да је безбедност грађана најважнија, а да је кључ ангажованости на том плану добра сарадња између Министарства унутрашњих послова и локалне самоуправе. Одрасли и деца треба да се осећају безбедно, због чега је са МУП-ом организована заједничка седница.

– Информацију о стању безбедности у граду одборници Скупштине града и грађани добиће директно од министра Александра Вулина и начелника Полицијске управе за град Београд Веселина Милића. Ово је прилика и да одборници изнесу своје импресије и упуте предлоге, како би се сарадња и унапредила, на првом месту када је у питању безбедност у саобраћају и безбедност деце у школама. Сматрам да ово треба да постане пракса и да се овакве седнице одржавају минимум једном годишње, али и да имамо координационо тело које ће се бавити овом проблематиком и мислим да смо на добром путу – навео је Никодијевић у изјави за РТС.

Када је реч о здравственој безбедности, апел Скупштине града који је упутио њен председник јесте да се грађани придржавају постојећих мера, да носе заштитну опрему, те да се смање контакти како бисмо што пре изашли из ове ситуације.

– Једна смо од водећих земаља у свету по броју вакцинисаних, али имамо неповољну епидемиолошку ситуацију, што говори о томе да један број људи не поштује прописане мере. Да не бисмо имали додатно затварање и ограничење рада привреде у будућности, пре свега важна је лична одговорност и поштовање мера – истакао је Никодијевић.

Он је подсетио да смо у губитку сваког дана када привреда не ради.

– Наша држава успела је да обезбеди довољан број вакцина за сваког грађанина који жели да се вакцинише и довољно медицинске опреме. Све то кошта, а уколико привреда не ради онда сте у проблему. Зато се залажемо за стриктно поштовање мера и што брже отварање и враћање у нормалан систем – нагласио је Никодијевић.

Председник Скупштине града је прецизирао да су у Београду импресивни резултати по питању имунизације, те да се сваког дана на два највећа пункта вакцинише или ревакцинише више од шест хиљада људи, а на то треба додати и пунктове у домовима здравља.

– Систем функционише одлично. Процес имунизације биће убрзан и у руралним подручјима Београда, да бисмо људима који живе на селу вакцину учинили доступнијом – истакао је Никодијевић.

На дневном реду седнице је и ребаланс буџета, па је тим поводом Никодијевић подвукао да је у градској каси вишак прихода од 7,9 милијарди динара, те да ће највећи део тих средстава бити уложен у комуналну и путну инфраструктуру, нову зграду Музеја града Београда, набавку таблета за ученике од 1. до 4. разреда и слично.

– Имамо вишак средстава и улагаћемо у бољи квалитет живота грађана Београда – поручио је Никола Никодијевић.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Безбедност грађана је апсолутни приоритет Града Београда

Следећа вест

Најбоља опрема и већи број комуналних милиционера

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *