Радојичић: Безбедност грађана је апсолутни приоритет Града Београда

Нема коментара Share:
Радојичић: Безбедност грађана је апсолутни приоритет Града Београда

12.03.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић оценио је на данашњој седници Скупштине града да је безбедност грађана приоритет Града Београда, као и сарадња са Министарством унутрашњих послова и другим институцијама које се баве овим веома важним сегментом друштва. 

Радојичић је истакао да је унапређење безбедности у Београду веома важан посао и нагласио да му је драго да су на седници Скупштине града присутни министар унутрашњих послова Александар Вулин и начелник Полицијске управе за град Београд Веселин Милић.

– Резултат и успех који су постигнути значајни су за сваког појединца у Београду, али и за све госте нашег града, као и инвеститоре, јер је обрачун са криминалним групама и криминалом у целини питање које се тиче опште безбедности. Јако је важно да МУП води рачуна о обичном човеку и његовој сигурности. Резултати овог министарства са Александром Вулином на челу су импресивни и не постоји ниједан разлог да сумњамо да ли ће тако бити и у будућности. Безбедност је од велике важности за наставак инвестиционог циклуса у Београду. Захваљујући председнику Србије и Влади, у претходних неколико година наша земља је финансијски стабилизована, па тако данас у Београду имамо око 2.000 градилишта која није зауставила ни епидемија ни криминалци – рекао је Радојичић. 

Према његовим речима, Град Београд са својим ресурсима стоји на располагању свим институцијама које се боре за безбедност грађана. 

– У време епидемије, Комунална милиција Града Београда поднела је огроман терет и наставиће тесно да сарађује са Полицијом. Та сарадња резултира већом сигурношћу сваког грађанина, што позитивно утиче на квалитет живота. Инспекцијске службе, Секретаријат за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима, али и све друге градске службе и људи из јавних предузећа дају велики допринос безбедности и сигурности грађана. Радује ме што ћемо се у будућности виђати чешће и што ћемо на тај начин допринети већој безбедности и сигурности грађана. Београђани желе да њихов град остане безбедан, а то је битно и за наш туризам – додао је Радојичић. 

Он је истакао да је ово важна тема и у време епидемије, током које су припадници МУП-а и безбедносних служби успели да сачувају сигурност сваког од нас. 

– Убеђен сам да ћемо добити и једну и другу битку. Када је епидемија у питању, апелујем на грађане да поштују епидемиолошке мере, одржавају растојање једни од других и да носе маске. Поносан сам на све оно што Град Београд ради по питању вакцинације, а подсетићу да је Град Београд обезбедио и возила како би грађани који из различитих разлога не могу да дођу до пункта за вакцинацију, ипак добили вакцину. Град Београд ће увек бити на располагању свим службама које се боре за сигурност грађана и поздравља све напоре које МУП чини како би се изборио са свим видовима криминала – рекао је Радојичић. 

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Рециклажом до очувања екологије

Следећа вест

Никодијевић: Сарадња Града Београда и МУП-а за већу безбедност грађана

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *