Градоначелник и амбасадор Хрватске засадили нове саднице у склопу акције „Дрво за Београд”

Нема коментара Share:
Градоначелник и амбасадор Хрватске засадили нове саднице у склопу акције „Дрво за Београд”

12.03.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић, заједно са амбасадором Хрватске у Србији Хидајетом Бишчевићем и привредницима из ове суседне земље, засадио је осам стабала четинара у склопу акције „Дрво за Београд”. Како је том приликом подсетио градоначелник Радојичић, акција траје већ другу сезону током које је засађено 1.890 стабала у нашем главном граду.

– Приближавамо се циљу од две хиљаде садница и то је само почетак, јер ћемо наставити акцију и у наредном периоду. Садња се обавља од краја новембра до краја треће недеље марта и много привредних субјеката и амбасада се одазвало овој акцији јер схватају важност озелењавања града. Ово је 24. организована садња у оквиру акције „Дрво за Београд” – прецизирао је Радојичић.

Градоначелник је још једном указао на важност повећања зелених површина у Београду које имају директан утицај на побољшање квалитета ваздуха, смањење температуре током лета, апсорпцију воде током већих падавина чиме се смањује вероватноћа поплава, смањење буке и већу заштиту од ветра.

– Жеља нам је да Београд има 25 одсто зелених површина, а тренутно тај проценат износи 15 и због тога је неизмерна корист од оваквих акција – рекао је Радојичић.

Градоначелник Радојичић је захвалио амбасадору и хрватским привредницима што су нашли времена и средстава да се придруже акцији.

Хидајет Бишчевић навео је да му је ово први пут да јавно учествује у садњи дрвећа.

– Захваљујем градоначелнику на позиву и прилици да заједно са компанијама из Хрватске учествујемо у овој више него хвале вредној акцији – истакао је Бишчевић.

Амбасадор је додао да ће радо обилазити дрво које је посадио заједно са градоначелником Београда.

У садњи стабала учествовао је и директор ЈКП „Зеленило – Београд” Слободан Станојевић.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник обишао децу повређену у тешкој несрећи на Чукарици

Следећа вест

Горан Весић: Град преузео оснивачка права над КПГТ-ом

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *