Припремљено 48 мобилних вакциналних пунктова у Београду

Нема коментара Share:
Припремљено 48 мобилних вакциналних пунктова у Београду

13.03.2021.
Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић обишла је један од пунктова за вакцинацију у Малом Мокром Лугу, који је Град у сарадњи са општинама отворио у руралним деловима Београда. Она је том приликом рекла да се у протеклих пет дана више од две и по хиљаде старијих суграђана пријавило за вакцинацију управо на овим пунктовима.

– Мобилни тимови волонтера обилазе терен и помажу старијима од 65 година уколико желе да се пријаве за вакцинацију. У сарадњи са домовима здравља и Министарством здравља отварају се вакцинални пунктови у месту где има заинтересованих и то или у амбулантама или здравственим станицама које већ постоје. Припремљено је  48 мобилних вакциналних пунктова, који ће се  у складу са потребама отварати –  прецизирала је Наташа Станисављевић.   

Градска секретарка је том приликом показала и нову брошуру коју је Град Београд израдио у сарадњи да Градским заводом за јавно здравље и која је намењена особама старијим од 65 година.

– Од понедељка ће бити дистрибуирана ка свим општинама и домовима здравља како би је волонтери делили, а грађани добијали информације о вакцинацији – истакла је Наташа Станисављевић.

Она је изнела нове податке по којима је 26,15 одсто пунолетних грађана у Београду вакцинисано, а кад је реч о суграђанима старијим од 65 година тај проценат је виши од 54 одсто.

Наташа Станисављевић је на крају изразила велику захвалност руководству општина и волонтерима, посебно у оним општинама које у свом саставу имају руралне делове. 

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Вeсић: Бeoгрaд имa вишe oд 50 мoбилних eкипa, вaкцинисaнo скoрo 400.000 грaђaнa

Следећа вест

Град омогућио превоз грађанима до домова здравља

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *