Весић: Заоштравањем мера укидају се радна места

Нема коментара Share:
Весић: Заоштравањем мера укидају се радна места

15.03.2021.
Поштујем напоре које улаже наша премијерка Ана Брнабић да пронађе компромис између захтева медицинског дела Кризног штаба и нас који се бавимо економијом ове земље. Међутим, желим да кажем јасно, по ко зна који пут, да свако заоштравање мера значи економску штету и губитак радних места, рекао је заменик градоначелника Горан Весић гостујући у јутарњем програму ТВ Хепи.

Он је истакао да се током викенда, када није радио ниједан угоститељски објекат, видело да је организовано веома много приватних журки.

– Ко у то не верује нека погледа друштвене мреже. Дакле, уместо да људи седе у ресторанима уз поштовање свих мера и могућност државе да контролише такве објекте, сада су се сви преселили у приватне куће у које не можемо да уђемо. На тим местима људи су много изложенији зарази. Буде ли Кризни штаб одлучио под притиском, а премијерка морала да попусти да ресторани и даље не раде, имаћемо још више приватних журки – рекао је Весић и додао да нам нису потребне алиби-одлуке.

Посебно је нагласио да би било много сврсисходније да се бавимо вакцинацијом уместо што се пред сваку седницу Кризног штаба бавимо најавама нових забрана.

– Било би добро да неки од оних који нам сваки дан предлажу забране, у медијима почну да објашњавају људима да је „астра зенека” вакцина одлична и да што више људи треба да се вакцинише, као и да се грађани више не плаше нетачним информацијама да је здравствени систем пред пуцањем, јер то једноставно није тачно – казао је Весић.

Он је додао да Град Београд предлаже да се оштро контролишу постојеће мере, да се не уводе нове рестрикције, те да се води кампања за вакцинацију грађана.

– У Београду ће са данашњим даном бити вакцинисано више од 400 хиљада људи. Уместо да се бавимо тиме како се вакцинише 600, 700 или 800 хиљада, чиме се само Град Београд бави, ми причамо о новим рестрикцијама због којих наши људи остају без посла. Поново питам, мада сам свима досадио, ко ће да обезбеди плате за 40 хиљада људи који ће да изгубе посао ако се уведе полицијски час? Ко ће да купи храну њиховим породицама, школски прибор за њихову децу, ко ће да плати кредите за њихове станове? Шта ћемо са музичарима, онима који раде у туризму и организацији манифестација и различитих догађаја? Зато никада, колико год ме нападали, нећу да подржим мере које уништавају привреду и остављају читаве породице без егзистенције – навео је заменик градоначелника.

Весић је истакао да је време да Кризни штаб донесе одлуку да они који су ревакцинисани могу да посећују спортске утакмице а касније, када буде дозвољено, и друге манифестације.

– Уколико се неко вакцинисао и послушао своју државу, треба да му се омогући да живи нормално, а не да плаћа цену због оних који су неодговорни. Наравно, на стадиону, све и ако сте ревакцинисани, треба поштовати дистанцу и све прописане мере. Што се тиче невакцинисаних, треба размислити да им се омогући улазак уколико донесу негативан тест на вирус ковид-19, стар 24 сата – рекао је Весић.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Руси заинтересовани за улагање у пројекат БГ воза

Следећа вест

Весић: Мој посао је да браним Београд и да штитим радна места

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *