Почела имунизација Рома у Крњачи

Нема коментара Share:
Почела имунизација Рома у Крњачи

16.03.2021.
Секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић рекла је данас за РТС да је јутрос у насељу Крњача почела вакцинација Рома који су се у претходном периоду пријавили или исказали заинтересованост. Тимови представника општина, здравствених медијатора Министарства здравља и волонтери из Црвеног крста обилазе сва неформална насеља ромске националне мањине у циљу пружања информација о могућности пријављивања за вакцинацију, а након тога и организовања саме имунизације.

– Осим мобилних тимова који су на терену, у сарадњи са Градским заводом за јавно здравље одштампали смо информативне брошуре на српском и ромском језику. Брошуре са бројевима телефона на које се могу добити све информације битне за имунизацију остављају се у ромским насељима – истакла је секретарка Станисављевић.

Како је навела, у претходном периоду мапирана су 144 подстандардна насеља, која су посетили мобилни тимови, а данашња имунизација 30 Рома је резултат рада ових тимова.

– Почела је имунизација и у руралним деловима града. Вакцинација је могућа у 12 амбуланти. Приоритетна група су суграђани између 65 и 74 године, а у Београду је вакцинисао 56,63 посто ове популације. Циљ је да стигнемо до свих становника ове старосне доби, без обзира на део града у ком живе – закључила је Станисављевићева. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Нове мере адекватне у овом тренутку, ситуација је крајње озбиљна

Следећа вест

Никодијевић: Пооштравају се мере на територији Београда, битна лична одговорност

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *