Никодијевић: Пооштравају се мере на територији Београда, битна лична одговорност

Нема коментара Share:
Никодијевић: Пооштравају се мере на територији Београда, битна лична одговорност

16.03.2021.
Председник Скупштине града Никола Никодијевић потврдио је да се после одлуке Кризног штаба до наредног понедељка пооштравају мере у сузбијању вируса корона на територији Београда.

Ово је компромисно решење, с обзиром на то да је било предлога да угоститељски, трговински објекти и услужне делатности буду затворени и две седмице, истакао је Никодијевић за Студио Б.

– Надамо се да ће ове мере дати резултате и да се неће даље пооштравати. Циљ свих нас у Београду јесте да нам ради привреда – трговинске радње, угоститељство и услужне делатности, јер се њихово затварање одражава на буџет Града и плате запослених – указао је Никодијевић.

Он је грађанима поново упутио апел да поштују мере које су на снази. Стриктно придржавање мера Кризног штаба, како је нагласио, веома брзо ће нас извести из ситуације у којој се тренутно налазимо.

– Уколико нема личне одговорности, прети нам опасност да се овакве мере наставе и у будућности, што свакако не бисмо желели – истакао је председник градског парламента.

Он је потврдио да ће вртићи наставити редовно да раде, а да ће ученици основних школа, од првог до четвртог разреда, од понедељка прећи на онлајн наставу. Упоредо са новим мерама, настављамо и са процесом имунизације становништва престонице, подвукао је Никодијевић.

– Прешли смо број од 400.000 људи који су примили једну или обе дозе вакцине у Београду. Сада нам је акценат на томе да се имунизација пребаци на рубне општине и да те становнике информишемо о предностима вакцинације, пре свих најстарије суграђане. Отвараће се мобилни пунктови који ће бити стационирани претежно у сеоским срединама. Морамо информисати грађане којима су вакцинација или информације о предностима вакцинације теже доступне, и то ће бити наш задатак у другој фази имунизације – рекао је Никодијевић.

Он је најавио да ће особама са инвалидитетом, као и теже покретљивим особама бити омогућена вакцинација на адресама становања.

– Имамо око 10.000 пријављених грађана који у кућним условима морају да приме вакцину. Без обзира на то што се тако успорава процес имунизације, тај посао ће бити успешно завршен. До сада је око 2.500 наших суграђана из те категорије становништва већ вакцинисано, а позивам и остале грађане да се пријаве – закључио је председник Скупштине града.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Почела имунизација Рома у Крњачи

Следећа вест

Вeсић: Бeoгрaд имa вишe oд 50 мoбилних eкипa, вaкцинисaнo скoрo 400.000 грaђaнa

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *