Вртићи у Београду остају отворени

Нема коментара Share:
Вртићи у Београду остају отворени

17.03.2021.
У београдским вртићима ситуација са вирусом корона је под контролом и за сада нема разлога за затварање, изјавио је градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

– Затварање тренутно није тема. Све мере су на снази, нисмо ниједну попуштали, показали смо да можемо да се носимо са вирусом корона у предшколским установама и надам се да ће тако и остати – рекао је Гак, гостујући на ТВ Прва.

Он је истакао да је у овом тренутку у Београду заражено 65 деце и око три стотине запослених у вртићима.

Како је истакао, до сада ниједан случај заразе није измакао контроли, ниједан вртић није затворен, али то остаје као опција у случају да је неминовно.

– Уколико неки вртић не може да организује процес рада због броја заражених, тај објекат бисмо затворили на 14 дана. До сада нисмо имали такве случајеве, а о томе одлучује Градски завод за јавно здравље који разматра сваки случај појединачно. Сарадња са њима је одлична, реакције су брзе – истакао је Гак.

Он је додао да је тренутна одлазност у предшколским установама у Београду око 55 одсто, те да ће Министарство просвете одлучити уколико буде потребе да се долазност смањује. Како је појаснио, од почетка епидемије долазност се кретала између 11 и 55 одсто.

– За сада нема потребе да се групе смањују и да се број ограничава, али уколико буде тако нешто одлучено, Град Београд ће ту меру спровести – истакао је Гак.

Он је апеловао на све запослене у предшколским установама да се вакцинишу, те истакао да за сада није задовољан одзивом будући да се вакцинисало око 2.000 од укупно 9.000 запослених у предшколским установама.

Гак је похвалио успех Владе Србије и председника Александра Вучића који су обезбедили вакцине за грађане Србије, те поручио да нема места неодговорности и да би требало да се сви који то могу вакцинишу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Апел Института за трансфузију крви Србије

Следећа вест

Обележен Међународни дан социјалног рада

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *