Весић: Београд за 365 дана центар светске атлетике

Нема коментара Share:
Весић: Београд за 365 дана центар светске атлетике

18.03.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић, министар омладине и спорта Вања Удовичић и председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић свечано су данас на Теразијама активирали сат за одбројавање 365 дана до почетка Светског атлетског дворанског првенства у Београду.  

Весић је истакао да ће Београд за годину дана бити центар светске атлетике, али и светског спорта.

– Светско дворанско првенство у атлетици ће 2022. године бити вероватно најзначајнији спортски догађај у свету. То је важно за нашу земљу, за развој спорта и имиџ нашег града – истакао је заменик градоначелника.

Подсетио је да се ове године у Београду одржава Светско првенство у боксу.

– Трудимо се да сваке године организујемо једно велико првенство. У томе нам помаже Министарство спорта и омладине. Такви спортски догађаји нам омогућавају да се изграде нови објекти или реконструишу постојећи, а што је најважније подстичу децу да се баве спортом – указао је Весић.

Позитивни помаци у српској атлетици последњих година иду томе у прилог, указао је Весић.

– Сигуран сам да ће организација Светског дворанског првенства у атлетици бити додатни импулс за развој атлетике, а Београд ће показати да је град спорта и добар домаћин свим учесницима и посетиоцима ове велике смотре – навео је Весић и закључио да не постоји боља промоција за земљу од спорта и културе.

Министар Удовичић је поновио да је остало још 365 дана до догађаја који ће обележити светску спортску сцену.

– То ће се десити у земљи која живи, дише и сваки дан се буди за спорт. Пре две године смо ушли у кандидатуру за ово првенство са жељом да оборимо сопствени рекорд и покажемо свету да смо поуздани домаћини који увек померају стандарде у организацији – указао је Удовичић.

Ово је права могућност да промовишемо Србију, Београд и достигнућа нашег спорта, навео је ресорни министар.

– Такође, на овај начин подстичемо најмлађе да крену стазама успеха наших шампиона, а народ да слави успехе атлетичара – истакао је Удовичић.

Захвалио је заменику градоначелника Београда јер подржава организацију свих спортских догађаја.

– Само ове године нас очекује Европско првенство у одбојци, Олимпијада за основце, Светско првенство у рвању за млађе сениоре и Светско првенство у боксу, као и многа друга такмичења – прецизирао је ресорни министар.

Јевросимовић је истакао да је у част почетка Светског дворанског првенства у атлетици постављен сат на Теразијама који ће наредних 365 дана одбројавати сате и минуте до почетка највеће светске смотре атлетике.

– Поставка се зове „Свет на стази”, јер ће за годину дана Србија и Београд бити центар света – навео је Јевросимовић и захвалио Министарству омладине и спорта, као и Граду Београду на подршци у организацији.

Догађају су присуствовали директор Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић и председник општине Стари град Радослав Марјановић. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Зимска кампања” добровољног давалаштва крви

Следећа вест

Секретаријат за инспекцијске послове у контроли хостела

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *