Радови на изградњи продуженог боравка у школи у Кнежевцу

Нема коментара Share:
Радови на изградњи продуженог боравка у школи у Кнежевцу

18.03.2021.
Државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић и председник градске општине Раковица Милош Симић са сарадницима, посетили су данас Основну школу „14. октобар” у Кнежевцу, саопштено је из ове општине.

Заједно са директорком школе Миленом Одаловић обишли су радове на изградњи продуженог боравка, које су захтевали родитељи ученика који похађају ову школу.

Основну школу „14. октобар” у Кнежевцу похађа око 250 ученика од првог до осмог разреда, подељених у девет одељења.

Нови продужени боравак имаће површину око 70 квадратних метара, а радове сопственим средствима финансира Општина Раковица. Изградњом продуженог боравка део ученика млађих разреда имаће прилику да у сигурном окружењу проведе време након наставе и безбедно сачека родитеље. Општина Раковица је 2017. године већ прилагодила просторије за продужени боравак деце у објекту ОШ „14. октобар” у Гочкој улици, тако да ће ускоро оба објекта ове школе имати просторије за продужени боравак ученика.

Након обиласка радова, обишли су и просторије Месне заједнице „Кнежевац” која се налази поред школе. У овој месној заједници део просторија је прилагођен за потребе одржавања часова физичког васпитања за ученике школе у Кнежевцу. Осим сале, изграђене су свлачионице, реконструисани су мокри чворови, како би ученици имали све услове за бављење спортом. Реконструисана површина износи 250 квадратних метара.

У ОШ „14. октобар” у Кнежевцу су, осим изградње продуженог боравка, завршени и радови на изградњи преградних зидова по учионицама, завршена је санација степеништа, док је у претходном периоду саниран кров, уређен мокри чвор, комплетно су замењене електроинсталације, а реновиран је и спортски терен испред школе.

Како би се подигао ниво безбедности ученика, у школи је постављена заштитна ограда, а биће постављен и нови видео-надзор. По завршетку инсталације, видео-надзор ће бити увезан са Полицијском станицом Раковица, где ће полицијски службеници имати свакога часа увид у то шта се дешава у дворишту школе, а у случају потребе, моћи ће брзо да реагују. Градска општина Раковица је у сарадњи са Полицијском станицом Раковица 2018. године у рад пустила мониторинг центар који повезује видео-надзор свих раковичких школа са Полицијском станицом Раковица. Са полицијском станицом повезане су 162 камере високе резолуције, које се налазе у основним и средњим школама, захваљујући којима је безбедност ученика подигнута на највиши ниво.

У склопу текућег одржавања раковичких основних школа, које сопственим средствима финансира Општина Раковица, до сада су завршени радови у Основној школи „Ђура Јакшић”. У овој школи реконструисана је сала за физичко васпитање, замењени су врата и прозори, а завршени су и молерско-фарбарски радови.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Секретаријат за инспекцијске послове у контроли хостела

Следећа вест

Пoчeлo уклaњaњe пругe у Дунaвскoj улици – линиjски пaрк свe ближи

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *