Радојичић обишао радове на реконструкцији зграде Старог ДИФ-а

Нема коментара Share:
Радојичић обишао радове на реконструкцији зграде Старог ДИФ-а

18.03.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић изјавио је данас за Хепи телевизију да здање као што је зграда Старог ДИФ-а, споменик културе са богатом историјом и великим потенцијалом за развој, добија своје ново рухо. У току су радови на реконструкцији фасадне столарије и фасадне облоге.

– Требало би да радови буду готови до краја јуна, а вредност ове инвестиције је око 160 милиона динара. Претходних година урађени су соларни панели величине око 130 квадратних метара, који се користе за додатно загревање воде у базену и уопште за грејање зграде. Секретаријат за енергетику је тада уложио у овај систем 15 милиона динара – нагласио је Радојичић.

Градоначелник је подсетио да је сама институција у последње две и по године уложила додатних двадесет милиона динара у реконструкцију сала за мале спортове и пратеће садржаје, док је Секретаријат за спорт уложио додатних 12 милиона динара у опремање кардио-теретане.

– Веома је важно да се улаже због спортских активности, али и због тога што је ова зграда заштићени споменик културе. У тренутку када је прављена зграда била је комбинација традиционалног и модерног – истакао је Радојичић.

Ако се изузме период епидемије, број посетилаца овог објекта на дневном нивоу је већи од две хиљаде. Градоначелник је подсетио да се у овом спортском објекту током распуста организују и бесплатне активности за децу предшколског и школског узраста.

– Зато је важно да улажемо у овакву институцију. Последњи пут су мање реконструкције на њој урађене 1985. године. Сада се спроводе озбиљнији радови и на фасади, као и на прозорима, имајући у виду енергетску ефикасност, о чему се нарочито води рачуна приликом реконструкције објеката у Београду – рекао је Радојичић.

Градоначелник је похвалио руководство због одговорног понашања и настојања да разним програмима привуче што већи број корисника промоцијом физичке активности и здравог начина живота.

– Град Београд ће наставити да улаже у ову спортску установу – поручио је на крају градоначелник Зоран Радојичић.

Догађају је присуствовао директор Градског центра за физичку културу Стари ДИФ Владимир Јанковић.    

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Истовремено са изградњом метроа ради се модернизација мреже БГ воза

Следећа вест

Градоначелник Радојичић о пројектима у општини Земун

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *