Још заштитне опреме за вртиће

Нема коментара Share:
Још заштитне опреме за вртиће

19.03.2021.
Београдски вртићи опремљени су свом неопходном заштитном опремом потребном за спровођење свих епидемиолошких мера и безбедан боравак деце и запослених, изјавио је градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

Осим средстава за хигијену и дезинфекцију, како је рекао, до сада је вртићима за набавку опреме исплаћено и око 35 милиона динара а током следеће недеље добиће још 100 хиљада заштитних маски и 100 хиљада пари рукавица, две хиљаде литара натријум-хипохлорита и хиљаду литара алкохола.

– Свакодневно се прате потребе сваке установе и све се на време набавља. Ништа им није недостајало од почетка епидемије и тако ће и остати док год вртићи раде у овим околностима. Безбедност свих је на првом месту – рекао је Гак.

Према његовим речима, у овом тренутку је долазност уписане деце у београдске вртиће нешто испод 50 одсто, односно у вртиће долази свако друго дете.

– Сваки случај заразе смо до сада држали под контролом. Настављањем поштовања строгих правила рада и вакцинације запослених у предшколским установама можемо се изборити са вирусом у вртићима –закључио је Гак.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Одговорност, солидарност и стрпљење

Следећа вест

„Зимска кампања” добровољног давалаштва крви

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *