Весић: Србији је потребан сопствени модел у борби против пандемије

Нема коментара Share:
Весић: Србији је потребан сопствени модел у борби против пандемије

19.03.2021.
Србија мора да креира сопствени модел за борбу против пандемије вируса корона. Требало би да тај модел буде прилагођен нашим условима и важно је да размишљамо на тај начин, јер захваљујући председнику Вучићу, Србија по први пут у историји може да намеће светске трендове, креира политику и буде узор другима, рекао је заменик градоначелника Београда Горан Весић гостујући на телевизији Пинк.

Потребу за сопственим моделом објаснио је чињеницом да Србија има више вакцинисаних и ревакцинисаних од велике већине земаља, ако се узме у обзир број становника.

– Зато не би требало да „преписујемо” туђе моделе јер мислим да тако можемо да будемо веома успешни. Важно је да се што више људи вакцинише, јер је то једини начин да изађемо из ове ситуације, наравно, уз стриктно поштовање мера и рад економије – поручио је Весић.

Изразио је мишљење да би требало да се омогући људима који су ревакцинисани повратак нормалном животу након истека две недеље од ревакцинације.

– Требало би да пронађемо начин како да то функционише, а да не представља дискриминацију, јер свако има право на избор хоће ли се вакцинисати или не. Ипак, нема разлога да, уколико се неко показао одговорним према сопственој породици, према себи, другима и држави, не пронађемо модел да се такав појединац врати нормалном животу. Захваљујући председнику Вучићу, који је обезбедио довољан број вакцина, Србија је међу најуспешнијим државама у свету. Налазимо се међу првих 10 земаља света по овом питању, што значи да, процентуално, у односу на број становника имамо много више вакцинисаних и ревакцинисаних у односу на Немачку, Француску или Аустрију. Наши репери су Велика Британија и Израел, па не би требало да „преписујемо” мере од земаља које су мање успешне од нас. Немачка има мање успеха од Србије у борби против короне, а исто важи и за Француску – рекао је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

У Београду вакцинисано више од 188.000 старијих од 65 година

Следећа вест

Вeсић: Пoчeлa вaкцинaциja пo прeдузeћимa, свe вишe стaнoвникa се вaкцинишe у oкoлини Бeoгрaдa

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *