Весић: Данас вакцинација без заказивања вакцином „астра зенека“, у Београду најбољи темпо вакцинације

Нема коментара Share:
Весић: Данас вакцинација без заказивања вакцином „астра зенека“, у Београду најбољи темпо вакцинације

21.03.2021.
У Хали 3 Београдског сајма данас ће се први пут обављати вакцинација без заказивања вакцином „астра зенека“ и надам се да ће велики број грађана искористити ову прилику, најавио је заменик градоначелника Горан Весић и позвао грађане, који то до сад нису урадили, да се вакцинишу.

Он је за ТВ Пинк подсетио да је у Београду, закључно са јучерашњим даном, вакцинисано 29,02 одсто укупне пунолетне популације или 408.295 грађана, а ревакцинисано 18,02 одсто пунолетне популације, односно 253.615 грађана.  

  • Посебно смо поносни на чињеницу да је у Београду у популацији између 65 и 74 године, закључно са јучерашњим даном, вакцинисано 58,11 одсто људи, што значи да је од хиљаду грађана ове старости већ вакцинисано 588 што је велика победа и велики успех – рекао је Весић.

Он је нагласио да је протекле недеље почела организована вакцинација по селима те да она протиче одлично. 

  • Дешавало се да смо у неким селима вакцинисали и по 180 људи, а било је двоје или петоро пријављених путем Е-управе. То само говори да се део становништва није пријављивао иако људи желе да се вакцинишу. Када дођемо у село са мобилном екипом и када виде да је вакцинација могућа ту где живе, људи наравно дођу и вакцинишу се. Од петка је почела и вакцинација у великим предузећима, прва је била „Меи Та“, следи „Ал Дахра“ и друге велике компаније које позивам да се пријаве преко Привредне коморе како би обавиле вакцинацију – истакао је Весић.

Он је додао да је у две хале Београдског сајма укупно дато скоро 200.000 доза што је, уколико се има у виду податак да је на територији града дато 660.000 доза, једна трећина свих вакцина које су дате у Београду.

  • Једини пут да изађемо из ове ситуације је да се вакцинишемо и зато је мој позив свим грађанима да наставимо са овим темпом. Поносан сам на то што се у Београду најбоље одвија вакцинација јер се ми као локална самоуправа бавимо тиме и зато што смо сваки дан на терену. Желимо да сваки грађанин који жели да се вакцинише то и оствари. Наш репер је Израел који је вакцинисао велики проценат становништва. Ми смо, захваљујући председнику Вучићу, набавили довољно вакцина на време и зато смо лидер у Европи и једна од најуспешнијих светских држава по питању вакцинације становништва. Ми смо зато земља која треба да намеће трендове и која треба да креира политику када је у питању заштита од ковида – закључио је заменик градоначелника.
  • Извор текста и фотографије: www.beograd.rs
Претходна вест

Одржан редовни састанак о раду мобилних тимова за имунизацију на територији Београда

Следећа вест

Весић: Сутра вакцинација на Сајму без заказивања – у Београду ревакцинисано 250.000 људи

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *